وزیر تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی ضمن تاکید بر محدود کردن استفاده از محصولات شرکت‌های دارویی چند ملیتی، بر لزوم گسترش صادرات دارویی ایران تاکید کرد.

به گزارش جماران به نقل از ایسنا، دکتر علی ربیعی در همایش "اعتلای صنایع دارویی در گرو توسعه صادرات"، صنعت دارو را یکی از سه صنعت بزرگ و سودآور دنیا خواند و ضمن اشاره به بحث داروهای ژنریک و داروهای برند گفت: ارزش بازار دارویی دنیا در سال 2014، یک هزار و 100 میلیارد دلار بوده است. سرانه مصرف دارو در دنیا نیز 150 دلار است. در کشور ما نیز بازار دارو از 11 هزار و 500 میلیارد ریال به حدود 110 هزار میلیارد ریال در سال 93 رسیده است.

وی افزود: حوزه دارو از دو جهت اهمیت دارد؛ از یک جهت بابت آنکه با سیاست‌های اجتماعی و رفاهی دولت در ارتباط است و از طرف دیگر با تولید و ایجاد اشتغال و ارزش افزوده مرتبط است به عبارت دیگر یک شاخه از صنعت دارو به مباحث اجتماعی و حوزه سلامت و بهداشت بازمی‌گردد.

وزیر کار و رفاه اجتماعی ضمن اشاره به دیدگاه فرهنگ ایرانی به طب و طبابت و محرم دانستن طبیب افزود: متاسفانه امروزه این دیدگاه به دیدگاه کسب و کار و بیزنس در حال تغییر است. نوک پیکان بیزنسی شدن حوزه درمان نیز از دارو شروع می‌شود. نگاه به بیمار به عنوان یک فرد نیازمند به دارو و درمان نیز امروز به مشتری در حال تغییر است. در حالی که مفهوم درمان باید روی عرصه عاطفی و اخلاقی باقی بماند و باید بر رسالت اجتماعی در این حوزه پافشاری شود.

ربیعی با بیان اینکه واردات دارو در سال‌های گذشته شتاب زیادی گرفته است، افزود: سیاستگذاری‌ها باید به نحوی باشد که به توازن تولید و مصرف کمک کند. ذینفعان اجتماعی باید به نگاه به حوزه درمان و به نوعی اخلاقی کردن این حوزه را دنبال کنند. این عرصه باید از زمینه‌های مسابقه و تجارت دور نگه داشته شود. بی‌تردید این امر با سیاست‌گذاری‌هایی صحیح حتی در نظام بیمه‌ای هم شدنی خواهد بود.

اتحاد شرکت‌های چند ملیتی علیه تولید داخل

وی ادامه داد: البته در چند ماه اخیر سیاستگذاری‌ها بسیار بهتر شده و به سمت کنترل واردات پیش می‌رود. در سیاست‌گذاری‌هایمان باید همه جانبه‌نگر باشیم و منافع همگان یعنی بیمار، شرکت‌ها و دولت را در نظر بگیریم. آنچه که مهم است رضایت عمومی از سیاست‌گذاری‌هاست.

وزیر کار و رفاه اجتماعی در عین حال گفت: تعارف نداریم؛ کمپانی‌ها ابزار زیادی دارند. به طوری که گاهی با NGOها، گاهی با خیریه‌ها، گاهی با انجمن‌های علمی و گاهی هم به واسطه فضاسازی‌های روانی، وارد عرصه می‌شوند.

ربیعی با اشاره به فعالیت شرکت‌های چند ملیتی گفت: سبک زندگی جدید نیز ما را به سمت داروهای چند ملیتی هدایت می‌کند. این شرکت‌های چند ملیتی کودتا در کشورها راه انداخته‌اند، شواهد آن هم در کشورهای آفریقای‌جنوبی است. اتحاد شرکت‌های چند ملیتی علیه تولید داخل باید در سیاست‌گذاری‌ها مورد توجه قرار گیرد.

وی در عین حال افزود: متاسفانه نیازهای القایی از طریق ویزیتوری و ارائه اشتانیون‌ها معمولا توسط نسخه‌نویسان انجام می‌شود. اگر نتوانیم حوزه سلامت را اخلاقی کرده و ساختارها را اصلاح کنیم، بی‌تردید نمی‌توانیم پاسخگوی نیازها باشیم.

وزیر کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد:‌ باید حمایت از تولید داخل را در قلب سیاست‌هایمان قرار دهیم و بی‌تردید به این موضوع نیز توجه ویژه خواهیم داشت. در زمینه داروهای ژنریک و رفع موانع صادرات با کمال میل حاضر به همکاری هستیم. در عین حال باید به سمت محدود کردن داروهای چند ملیتی در سیاست‌گذاری‌هایمان پیش رویم.

ربیعی بر به روز کردن ماشین‌آلات در کارخانجات داروسازی تاکید کرد و گفت: در عین حال باید مرغوب کردن مواد، کیفیت بسته‌بندی و... مورد توجه قرار گیرد. از طرف دیگر ما به عنوان به وزارتخانه‌ای که سهم زیادی در تولید، داریم در کنار بخش خصوصی قرار گرفته و رشد بخش خصوصی را در این صنعت به عنوان استراتژی خود مدنظر قرار می‌دهیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.