رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: قدمت نقشه هایی که حقانیت ایران را در حاکمیت و مالکیت بر خلیج فارس اثبات می کنند مربوط به بیش از 500 سال قبل است.

به گزارش جماران به نقل از ایرنا، 'سیدرضا صالحی امیری' عصر روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در مشهد افزود: خلیج فارس، خلیج فارس است و ضرورتی برای اثبات آن وجود ندارد و کسانی که نام دیگری بر آن می گذارند باید حرف خود را اثبات کنند.


وی گفت: هم اینک نقشه های موجود در سازمان اسناد ملی ایران که حقانیت حاکمیت بر خلیج فارس اثبات می کند بیش از 500 سال قدمت دارند و مراجع کارشناسی و رسمی در یونسکو نیز آن را به رسمیت می شناسند.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: بطور رسمی این امر می تواند از جمله دلایل متقن برای حقانیت ایران در این حوزه باشد.

وی در ادامه همچنین با اشاره به شناسایی 42 اثر با قابلیت شرایط ثبت جهانی در کشور و ثبت آن در وهله نخست به صورت ملی اظهارداشت: در مرحله بعد این آثار به کمیته منطقه ای حافظه ثبت جهانی ارسال و مورد بررسی قرار گرفت.

صالحی امیری گفت: تاکنون از این آثار چهار مورد در سطح منطقه ای و هفت اثر دیگر در سطح جهانی به ثبت رسیده است.

وی آثار ثبت شده در حافظه جهانی را که موجب افتخار و غرور ملی ایرانیان است شامل اسناد و نقشه های خلیج فارس دانست که با حضور مدیرکل یونسکو در تهران گواهی ثبت آن به وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تقدیم شد.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه یک مورد از هفت اثر ثبت جهانی مربوط به خراسان رضوی و شهر مشهد است آنها را شامل اسناد اداری دوره صفوی ذکر کرد.

وی گفت: 'شاهنامه بایسنقری، وقفنامه ربع رشیدی، نخستین دانشگاه بین المللی تبریز، کتاب المسالک الممالک و خمسه نظامی گنجوی' از دیگر آثار ثبت جهانی هستند.

او با تاکید بر اینکه کتابخانه و اسناد ملی بخشی از هویت ایرانی اسلامی و عامل غرور ایرانیان است افزود: آنچه که می تواند سالهای گذشته را به آینده ارتباط داده و زمینه انتقال فرهنگی و معرفتی در نسلهای جدید و آینده نسبت به تاریخ و گذشته خود ایجاد کند همین اسناد و کتب است.


* راه اندازی نخستین شعبه کمیته حافظه جهانی کشور در خراسان رضوی

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به قدمت و ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی خراسان رضوی گفت: طی توافقی با استاندارد خراسان رضوی و رییس کتابخانه و مرکز اسناد آستان قدس رضوی قرار شد نخستین شعبه کمیته حافظه جهانی از هفته آینده در خراسان رضوی فعال شود.

وی افزود: این کمیته آثاری را که در خراسان رضوی ارزش ملی و جهانی دارد شناسایی کرده و به ثبت رسانده و مراحل بعدی کار در کمیته حافظه جهانی در تهران انجام می شود.

صالحی امیری گفت: بزرگترین منابع و ذخایر نفیس کشور در خراسان رضوی است که می تواند ارزشهای جهانی برای فرهنگ ایران خلق کرده و در این میان مرکز اسناد و کتابخانه آستان قدس رضوی با ذخایر نفیس خود آبروی ملی ایران و اسلام است.

وی افزود: تقویت کتابخانه آستان قدس رضوی هم که بزرگترین مجموعه غیردولتی می باشد از اهداف سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی است و دولت اهتمام جدی در تقویت نهادهای غیردولتی و حمایت از آنان در این حوزه دارد.

او گفت: آستان قدس رضوی در حوزه نسخ خطی رتبه نخست را در کشور دارد و در بخش اسناد و کتابخانه ای هم از جایگاه برجسته ای برخوردار است.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: بزرگترین مجموعه نسخ خطی ایران در آستان قدس رضوی است و علاقه مردم و تعلقات دینی و معرفتی آنان به این آستان موجب شده تا مردم و خیران بخشی از اسنادی را که در اختیار دارند به این مجموعه اهدا کنند.

* مشکل محدودیت فضای مرکز اسناد ملی خراسان رضوی مرتفع می شود

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همچنین پیرامون محدودیت شدید فضا در مرکز اسناد ملی خراسان رضوی گفت: طی تفاهمنامه ای که با استاندار مقرر شد یکی از ساختمانهای متعلق به کتابخانه ملی در تهران به استانداری خراسان رضوی واگذار شود.

صالحی امیری افزود: استانداری خراسان رضوی هم در مقابل یکی از فضاهای خود را در مشهد به مرکز اسناد ملی استان تحویل می دهد.

وی با بیان اینکه مشهد می تواند قطب اسناد ملی کشور بعد از تهران و استان فارس باشد ابراز امیدواری کرد این امر تا پایان سال محقق شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.