پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، عبور فلسطینی ها از مصر به جنوب نوار غزه از طریق گذرگاه مرزی رفح که برای دو روز گشوده شده است .۲۶ نوامبر ۲۰۱۴
به گزارش خبرگزاری رسمی منا، مصر گذرگاه رفح با نوار غزه را به مدت دو روز که یک ماه به دلیل کشته شدن ۳۰ سرباز مصری بسته شده بود را از روز چهارشنبه بازگشایی کرد.
بنا به گفته مقامات مصر گذرگاه مرزی رفح به نوار غزه پس از بسته شدن آن به علت بمب گذاری که در جزیره سینا در اواخر ماه اکتبر صورت گرفته بود در روز ۲۶ نوامبر برای اولین بار بازگشایی کرد.
در پی کشته شدن ۳۰ نظامی مصری در حمله ای انتحاری که گروه تکفیری " اجناد "مصر مسئولیت آن را به عهده گرفته بود، مقامات مصر از بسته شدن گذرگاه رفح در مرز نوار غزه تا اطلاع ثانوی و اعلام حالت فوق العاده سه ماهه در بخش شمالی و مرکزی شبه جزیره سینا خبر داده بودند.
یک مقام دولتی در خصوص باز شدن 8 ساعته مرز رفح اظهار کرد: تنها نقطه دسترسی به فلسطین که توسط رژیم صهیونیستی کنترل نمی‌شود روزهای چهارشنبه و پنجشنبه به مدت چهار ساعت در هر روز باز است. وی افزود: عبور به مدت دو روز به ترافیک از مصر به غزه کمک می کند. در حال حاضر بازگشایی مرز به صورت موقت است.
سازمان ملل متحد اعلام کرده است که بیش از سه هزارو 500 فلسطینی در مصر از زمانی که 30 سرباز درشمال سینا در 24 اکتبر سال جاری بر اثر بمب گذاری کشته شدند، آواره هستند.
این حمله در منطقه ی شمالی استان ال عریش صورت گرفت و به عنوان مرگبار ترین حمله به نیروهای امنیتی مصر از زمانی که ارتش محمد مرسی رئیس جمهوری مصر در ژوئن سال ۲۰۱۳ برکنار شد، شناخته شده است .
در بولتنی که مورخ 17 نوامبر سال جاری توسط دفتر سازمان ملل متحد برای هماهنگی امور بشر دوستانه منتشر شد، آمده است: بسته شدن این گذرگاه مانع دسترسی هزاران نفر از مردم غزه به درمان پزشکی و آموزش عالی در مصر است .

فلسطینی ها در پشت میله‌های نمادین قفس مانند در تظاهراتی خواستار بازگشایی گذرگاه رفح برای عبور به جنوب نوار غزه از مقامات مصری شدند . ۲۳ نوامبر ۲۰۱۴
مسئولان مصری اعلام کرد که به دلایل انسانی طی روزهای چهارشنبه و پنج شنبه گذرگاه رفح در مرز با غزه را بازگشایی کردند، تا انتقال مواد غذایی و دارویی و حمل و نقل از این گذرگاه مرزی که تنها گذرگاه غزه برای ارتباط با بیرون از این منطقه محسوب می شود، صورت گیرد.

گذرگاه رفح به مرز میان شهر رفح در غره و شهر رفح در مصر گفته می‌شود که مهمترین راه ارتباطی غزه با دنیای خارج است که از اراضی اشغالی عبور نمی کند.
در این مدت گذرگاه رفح نیز همواره بسته بوده و گاهی آن هم به طور محدود بازگشایی می شود که این موضوع هم موجب تشدید بحرانهای موجود دراین منطقه شده و فلسطینیان ساکن در این منطقه را در معرض بحران وفاجعه ای انسانی قرار داده است.

مقامات اسرائیلی بارها با ادعای اینکه بسته بودن رفح برای جلوگیری از قاچاق اسلحه حیاتی است، از اقدام مصر برای بازگشایی این گذرگاه مرزی انتقاد کردند.
عکس(1): شینهوا
عکس(2): رویترز
مترجم: گلناز سادات غفاری

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.