جدیدترین شماره هفته نامه حریم امام منتشر شد.

به گزارش خبرنگار جماران، صد و سی و نهمین شماره «حریم امام» با پرونده ای پیرامون حوزه ی علمیه گلستان در گفت‌وگوی ویژه با آیت الله سید کاظم نورمفیدی به همراه گفت‌وگوهایی با ‫‌‬آیت الله سید محمدرضا میبدی و حجج اسلام مهدی کریم آبادی، مصطفی ملکی، خانم مریم میرکریمی، دکتر محمد سارلی، احمد خواجه نژاد، جواد طبرسا، به همراه آثار و گفتاری از محمدباقر قالیباف، حمید انصاری، الیاس حضرتی، رضا فرجی دانا، محمد جواد حق‌شناس و محمد حدادی منتشر شد.

در این شماره می‌خوانیم:

‫رونمایی‬ ‫از ‬نسخه ‫اصلی‬ شبکه مجازی‬ ‫‬ ‫‬ آستان و سایت حرم مطهر امام خمینی(س):در هفدهم مهرماه سال جاری نسخه اصلی شبکه مجازی آستان و سایت حرم مطهر امام خمینی(س) طی مراسمی با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، حجت‌الاسلام و المسلمین سید علی خمینی، مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهور، سید محمد هاشمی، علی جوادی راد معاون فرهنگی حرم مطهر، سید محمود دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات، مدیران عامل خبرگزاری ایرنا و برنا،سایت جماران و جمعی از خبرنگاران رسانه ای رونمایی شد. سایت امام خمینی(ره) با هدف اطلاع رسانی از اخبار مربوط به حرم امام، بازدیدها و سخنرانی ها و همچنین انتشار ناگته ها و تصاویری از بنیانگذار جمهوری اسلامی آغاز به کار کرده است. شبکه ی مجازی آستان نیز با هدف طرح موضوعات روز در قالب پرونده های موضوعی برای تبادل نظر کارشناسان و نقطه نظرات مخاطبان در این زمینه فعالیت خود را آغاز نموده است.

سید حسن خمینی در مراسم رونمایی از شبکه مجازی آستان: شورای راهبردی رسانه ها برای تبیین اندیشه های حضرت امام (س) تشکیل شود: شکل گیری شبکه ی مجازی آستان برای ÷اسخ گویی به این نیاز است که اگر امام خمینی(ره) بودند نسبت به این سوالات چه پاسخی می دادند. ما با سوالات می توانیم به دو شکل برخورد کنیم یکی این که برای سوالات تازه به دنبال پاسخ های از پیش داده شده باشیم این روش سلفی ها است که در زمان گذشته درجا می زنند و پیش نمی روند. شکل دیگر برخورد با سوالات جدید اجتهاد برای یافتن پاسخ است. این اجتهاد به معنی نقد و نفی گذشته بلکه به معنای استخراج پاسخ های جدید برای سوال های جدید از مبانی قدیم است. کسانی که فکر می کنند سوال های جدید جوابهای از پیش تعیین شده دارد در گذشته مانده اند چرا که سوال جدید جواب جدید نیاز دارد.

همچنین پرونده ای درباره ی حوزه ی علمیه ی گلستان در گفت‌وگو با

آیت الله سید کاظم نورمفیدی: من این را هم از امام یاد گرفتم. نظر من این است که روحانی، عالم و عالم دینی باید بداند در چه جایگاهی قرار دارد. یعنی جایگاهی که احادیث و روایات برای امثال من، که حالا کوچکتر از این حرفها هستم، قرار داده است را بدانیم. العلما ورثه الانبیاء. این جایگاه عالمان دین است. اگر این جایگاه را بفهمیم و بدانیم که در چنین جایگاهی قرار داریم مسلماً این اعتقاد و دیدگاه در رفتار و اخلاق انسان اثر می گذارد. البته نه برای شخصیت های بزرگ ولی بالاخره اثر می گذارد. هر کس در حد ظرفیت خودش. باید بدانیم مسئولیت ما چیست. در برابر مسائل و حرف هایی که می گویید بعد از انقلاب اتفاق افتاد من دو مطلب را مدنظر داشتم. یکی این که برای حفظ حیثیت روحانیت اصلا در این قضایا وارد نشدم. چون می گفتم پس قضاوت مردم چه می شود. مردم می گویند دو روز قدرت در دست آخوندها افتاده و با هم نمی سازند و چه کار می کنند. مطلب دیگر این که برخوردهای ما در اعتقاد و ایمان مردم اثر می گذارد. این فرمایش حضرت امام بود. من این ها را از امام یاد گرفتم که این گونه مسائل در اعتقاد و ایمان مردم اثر می گذارد. آن وقت فردای قیامت باید هم پاسخگوی رفتارهای شخصی خودم باشم و هم پاسخگوی این که تو این کار را کردی و ایمان و اعتقاد مردم را تحت تاثیر قرار دادی.

آیت الله سید محمد رضا میبدی: اهل سنت در استان گلستان با ما خوب هستند. ما هم با آ نها نزاعی نداریم. مراعات می کنیم. آداب اخلاقیمان چنین است که در منبرها و نشست ها هیچ وقت به کسی بد و بیراه نمی گوییم. همیشه باور خودمان را تعریف کنیم و می گوییم ائمه هداه المهدیین ولی با آ نها خیلی درگیر نمی شویم. مصلحت هم نیست. کسانی که این کارها را می کنند آب به آسیاب دشمن می ریزند. دشمن می خواهد اختلاف بیندازد. اختلاف بین شیعه و سنی، عرب و فارس، ترک و کرد و غیره. باید نهایت وحدت را داشته باشیم.

حجت الإسلام والمسلمین مصطفی ملکی: این که در دوره هایی به صورت استثنائی اشخاصی خروجی های مجموعه ای بودند نمی تواند دلیل بر تأیید آن سازمان و ساختار و مجموعه باشد. مجموعه باید طوری باشد که اکثر خروجی هایش تأثیرگذار باشد. قبل از انقلاب به لحاظ این که شرایط محدود بود، اگر فردی مثل شهید مطهری، که استعداد قوی و پشتکار بالا داشت، به حوزه می آمد قطعا به دلیل محدودیتی که در مجموعه طلبه ها بود به چشم استادش می آمد و با ارتباطات صمیمی و نزدیک، آن ظرفیت تبدیل به شهید مطهری می شد. این برای آن شرایط است. الان در مدیریت استان گلستان می بینم که از نهادهای مختلف مراجعه می کنند و می گویند ما مشکل رفتاری و فرهنگی داریم و دست حاجت به سوی شما دراز می کنیم و به ما کمک کنید. مثل آموزش و پرورش که جلسات متعددی دارد یا دانشگاه ها و نیروی انتظامی که همین چند روز پیش به این جا آمدند و همین بحث را داشتند یا وزارت ورزش و جوانان و سایر نهادها. حتی مثلا فرمانده سپاه، سردار بابایی، چند وقت پیش به این جا آمد و گفت ما نیاز داریم در زمینه ارسال روحانی به روستاهایی که در آن فعالیت می کنیم به ما کمک کنید. این شرایط را نمی توانیم با شرایط قبل از انقلاب مقایسه کنیم.

مریم میرکریمی: الان حدود دویست پایا ننامه در سطح دو داریم که از آن دفاع شده. حدود چهل و شش نفر هم مشغول نگارشند. در کارشناسی ارشد، که همان سطح سه است، حدود شصت نفر مشغول نگارشند و تقریباً حدود پانزده نفرا ز پایان نامه هایشان دفاع کردند. در زمینه کارهای پژوهشی، کانون و انجمن و هسته های پژوهشی داریم. کانون پژوهشی ما در رابطه با سطح دو است که غالباً سعی می کنیم برای آن ها دوره های آموزش کتابداری، آموزش اینترنت، مهارت مطالعه، مهارت های نرم افزاری، نگارش و روش تحقیق برگزار کنیم... عالم همیشه زیاد است ولی عالم متفکر درد جامعه را حل می کند. لذا بر اثر کثرت درس ها نمی توانند طلبه های با تفکر، اهل تحلیل و بینش بار بیایند. در بعضی موارد طلبه ای که باید خط فکری جامعه را اصلاح کند متأسفانه به دلیل این که اهل تجزیه و تحلیل نیست تحت تأثیر همان عوام و خرافات قرار می گیرد. لذا واقعا خواهشم این است که بیشتر به تقویت روحیه ی تحقیق و پژوهش بپردازند.

حجت الاسلام مهدی کریم آبادی: در عرصه آموزش باید فرمایشات مقام معظم رهبری مدنظر گرفته شود که سنوات آموزشی کمتر شود و طلبه ها سریعتر به بازدهی برسند. این فرمایشات باید اجرایی شود و به فرمایشات مقام معظم رهبری عمل شود. این سنوات طولانی آموزش بعضا تکرار مکررات است. به روز نبودن نحوه آموزش هم از مشکلات است. الان در علوم جدید آموزش منهای علم است. یعنی بدانید چگونه یک مطلب را به طرف مقابل انتقال دهید. این خودش یک علم است. حوزه علمیه نیاز دارد که از علوم جدید هم استفاده و در نحوه آموزش خود تجدیدنظر کند تا بازدهی بالاتری داشته باشد.

همچنین نگاهی به فعالیت های فرهنگی استان گلستان در گفت‌وگو با

دکتر اراز محمد سارلی نویسنده و پژوهشگر اهل سنت: اساساً مطمئن باشید گروه هایی که در جهت واگرایی حرکت می کنند در دامان مکتب اسلام پرورش پیدا نکردند. کسانی مثل داعش امروز و پیشتر طالبان، کسانی اند که بالمره به صورت عامل کار کردند. یعنی عوامل کشورهای اروپایی و آمریکایی بودند. امروز هم داعش وقتی جنایتی مرتکب م یشود و ویدیویی از آن پخش می کند می گویند با لهجه فلان منطقه انلگستان صحبت می کند. این نشان می دهد که داعش دست پرورده و محصول تفکر قدرت های استکباری مثل آمریکا و انگلیس است. حتی رفتاری که این ها نشان می دهند هم یک رفتار کاملاً مغایر با مبانی دین اسلام است. این رفتار آنهایی است که در فیلم های هالیوودی کشتارهایی انجام می دهند و رفتارهای کابویی دارند. این ها نشان می دهد که این افراد همان جاها پرورش پیدا کردند. یعنی از سرچشمه های دین بی خبرند. دین ما دین رحمانیت و گذشت و مفاهمه و گفتگو است. ولی این ها سلاح کشتار به دست گرفتند و کبیر و صغیر را سلاخی می کنند.

احمد خواجه نژاد، قائم مقام و عضو هیئت مدیره ی موسسه ی فرهنگی میرداماد: مؤسسه فرهنگی میرداماد گرگان از سال 1381 فعالیت های خود را آغاز کرده است،اما ساختمان فعلی ما سال 1390 افتتاح شده است. بنیانگذار معزز این موسسه حضرت آیت الله نورمفیدی با اهتمام خاصی که به حوزه فرهنگ داشته و دارند و ضرورتی که برای توجه به این حوزه احساس کردند، خود آستین همت بالا زده و به صورت عملی وارد کار شدند و این مجموعه ارزشمند را تاسیس کردند. ایشان از ابتدا دو هدف اساسی را برای فعالیت های این موسسه تبیین کردند که امروز هم تمام فعالی تهای ما در راستای این دو هدف انجام می گیرد. اول: تلاش در جهت تحکیم و تعمیق پایه های معرفت دینی و بسط فرهنگ اسلامی در جامعه و به خصوص در بین نسل جوان و دوم: احیاء تاریخ فرهنگ و مواریث گرانقدر خطه عالم پرور گلستان.

جواد طبرسا، مدیر کانون فرهنگی مسجد جامع گلشن: این کانون با داشتن امکاناتی مانند فضای آموزشی مناسب، خانه فرهنگ دیجیتال، کتابخانه، باشگاه ورزشی و... در طول سال با برگزاری برنامه های مختلف اعم از مسابقات فرهنگی - مذهبی، کلاس های آموزشی و... تلاش دارد هر چه بیشتر با مخاطبین خود در ارتباط باشد.

برای مطالعه این شماره از هفته نامه حریم امام می توانید بر روی لینک دانلود در بالای صفحه کلیک کنید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.