جماران ـ حریم امام؛سیدمهدی حسینی: «آیت الله شیخ ابوالقاسم خزعلی» که در حوزه به عنوان مدرسی مطرح به ویژه در سال‌های پیش از انقلاب در سطوح عالی حوزه و نیز حافظ قرآن و نهج البلاغه شناخته می شود و در اجتماع و در میان بسیاری از مردم با عضویت بیست ساله در شورای نگهبان و این روزها نیز با عنوان موسس و ریاست بنیاد بین المللی غدیر شهرت دارد.

این فقیه وارسته، حافظ و مفسر قرآن و نهج البلاغه در نخستین روزهای بهاری در سال 1304 در منطقه خوش آب و هوای بروجرد چشم به جهان گشوده و تحصیلات علوم دینی را درحوزه علمیه مشهد آغاز و از اساتید به نامی همچون حضرات آیات جناب علی اکبر دامغانی، جناب محقق قوچانی، جناب سید احمد یزدی، جناب سید هاشم قزوینی و جناب شیخ مجتبی قزوینی کسب فیض نموده است، ایشان پس از اتمام دروس کفایتین، خراسان را ترک گفته و راهی حوزه علمیه قم می گردد و در درس خارج مرحوم آیت الله العظمی سید حسین طباطبایی بروجردی حضور می یابد. وی در همان روزها با کلاس درس پیر و مرادش حضرت امام خمینی (س) آشنا شده و در درس خارج اصول امام شرکت می نماید و آن گونه که برخی بزرگان گفته اند خود را به نوشتن درس های حضرت امام مقید می سازد.

وی همچنین از محضر مرحوم آیت‌الله العظمی بهجت و نیز از محضر علامه سید محمد حسین طباطبایی در منظومه و اسفار کسب فیض کرده و پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با تدوین کنندگان قانون اساسی جمهوری اسلامی همراه شده و از اعضای مجلس خبرگان قانون اساسی به شمار می آید، وی همچنین به مدت 20 سال عضو فقهای شورای نگهبان قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بوده است وا ز همان آغاز پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل مجلس خبرگان تا کنون، عضو مجلس خبرگان رهبری است.کتاب انوار درخشان در تفسیر قرآن در هفت جلد از ابتدای قرآن به بعد از جمله تألیفات ایشان است.

این روزها و در آستانه عید سعید غدیر خم و آغاز هفته ولایت و امامت، فرصتی یافتیم تا در محیطی گرم و صمیمی پذیرای نکاتی هرچند کوتاه اما ارزشمند از ایشان باشیم.

سیمای پر تراوت یار دیرین امام و انقلاب و چشمان نافذ او، ما را به یاد سخنرانی های پیش و پس از انقلاب ایشان می اندازد به ویژه سخنرانی معروف پس از بازگشت امام از زندان و حصر در مدرسه فیضیه که به خاطر شدت و کثرت حضور جمعیت و سر و صدای فراوان ناچار می‌شود به اقتباس از حروف مقطعه قرآن کریم حرف الفبای فارسی را یکایک تا آخر بشمارد تا جمعیت کاملا ساکت شده و پس از آن سخنرانی مؤثر و تکان دهنده را ادامه می دهند و در آن حضرت امام را به حضرت عیسی علیه السلام و حضرت معصومه سلام الله علیها را به حضرت مریم سلام الله علیها تشبیه می کند و این سخنرانی هنوز هم در گوش بسیاری از بزرگانی که آن روز شنونده آن بوده اند طنین انداز است.

دغدغه های او در ضرورت حراست و حفاظت از دستاوردهای امام، انقلاب و شهدای گرانسنگ نظام اسلامی یادآور سخت کوشی ایشان در مبارزات و حضور جدی او در همه صحنه ها و جریانات در دوران مبارزه است.

دلسوزان نظام و مبارزان حقیقی فراموش نکرده اند همراهی ایشان را با 12 تن از علما و بزرگان وقت و امضاء اعلمیت و مرجعیت حضرت امام (س) پس از رحلت آیت الله العظمی حکیم؛ همچنین خدمات ارزشمند این عالم وارسته در قبل و بعد از پیروزی انقلاب به عنوان نماینده حضرت امام در خوزستان و نقش محوری ایشان در آزاد سازی پادگان ارتش از دست فدائیان خلق در آن دوران نیز بسیار پر رنگ است.

بنیاد بین المللی غدیر به عنوان نهادی دینی، انقلابی و ولایت مدار با عقبه فکری توانمند به دنبال ارائه تبیین و تعمیق و توسعه مفهوم غدیر و نهادینه سازی فرهنگ علوی در جوامع و مجامع اسلامی وتحکیم امت اسلامی بر مبنای محبت اهل بیت علیهم السلام است و تحت اشراف و مدیریت آیت الله خزعلی انجام وظیفه می کند.

آن چه در پی می آید گفت و گو با آیت الله ابوالقاسم خزعلی دبیر کل بنیاد بین المللی غدیر است که در فضایی بسیار گرم و صمیمی و با رعایت حال و شرائط این عالم بزرگوار انجام شده است.

نحوه آشنایی حضرتعالی با حضرت امام خمینی (ره) و ذکر خاطرهای از آن بزرگوار؟

با نام و یاد خداوند بزرگ و بلندمرتبه و با سلام و صلوات بر پیامبر اکرم و عترت طاهرین و با سلام بر امیرمؤمنان مولا علی (ع)، با عنایت به درپیش‌بودن اعیاد بزرگ قربان و غدیر که مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) از آن به دهه امامت و ولایت یاد نموده و ما نیز به تبعیت از ایشان در بنیاد بین‌المللی غدیر فاصله بین این اعیاد فرخنده را دهه امامت و ولایت نام نهاده‌ایم.

علی ای حال ضمن تبریک این ایام مبارک، پیروزی بصیرت‌مدارانه از ولایت و رهبری و نیز سیره علوی را برای تک‌تک مسلمین آرزو می‌کنم. از نحوه آشنایی بنده با امام خمینی پرسش نمودید. باید عرض نمایم که آشنایی من با حضرت امام خمینی به ایامی بازمی‌گردد که برای تلمذ درس آیت‌الله بروجردی در مکتب ایشان حضور پیدا می‌کردم. در یکی از جلسات درس سیدی را کنار دست خود دیدم که روی زیلو نشسته بود در حالی که باید در کنار منبر می‌نشست. به من گفتند این سید آقای خمینی است. ایشان شخص بسیار متواضعی بودند. در صورتی که باید در بالای مجلس می‌نشستند اما در کنار سایر افرادی چون بنده نشستند و من به خاطر تواضع و فروتنی ایشان به وی ارادت پیدا کردم و اما یکی از خاطره‌هایی که بنده از حضرت امام دارم برمی‌گردد به زیرکی و دوراندیشی ایشان. چراکه در آن زمان شاه دیکتاتور قصد دیدار با آیت‌الله بروجردی را می‌نماید که امام خمینی به ایشان نامه نوشتند و می‌فرمایند که با توجه به این‌که شاه می‌خواهد در سفر قم با شما ملاقات داشته باشد، در منزل برنامه‌ای ترتیب دهید تا شما جلوی پای شاه بلند نشوید. لذا وقتی که شاه وارد شد ابتدا به اتاق پذیرایی رفت و زمانی که آیت‌الله بروجردی داخل شدند شاه مجبور می‌شود بلند شود و جلوی پای ایشان بایستد.

البته خاطرات شخصی هم در خصوص با ایشان دارم که از باب تبرک خدمتتان عرض می‌نمایم. خاطرم هست در ابتدای انقلاب بنده نماینده حضرت امام در خوزستان بودم و زمانی که امام خمینی از پاریس به تهران آمدند من به دلیل مسئله حمایت و حفظ جان ارتشی‌ها نتوانستم همراه آقایان به استقبال امام بروم. بعداً که خدمت امام رسیدم و دلیل عدم حضور خود را در جریان استقبال گفتم. حضرت امام خمینی ضمن تقدیر و تشکر از ابتکار عمل بنده، وظیفه مرا پاسداری و حمایت ارتشی‌ها دانستند و گفتند که شما به وظیفه خود عمل کردید تا مسلمانان کشته نشوند.

بازتاب فعالیتهای این بنیاد در عرصههای فرهنگ دینی در داخل و خارج از کشور چگونه بوده است؟

تا آن‌جایی که در توانمان بوده تلاش نموده‌ایم تا با ایجاد فضای وحدت‌آفرین در عرصه‌های مختلف فرهنگی، ضمن پرهیز از اختلاف مذهبی، بر ایجاد و حفظ وحدت دینی کمک نماییم. خوشبختانه ارتباط بسیار خوبی نیز با مراکز علمی و فرهنگی اسلامی در سطح داخلی و نیز خارجی داریم و همه‌ساله در کشورهای مختلف جهان مشارکت در خصوص برگزاری مناسبت‌های ویژه در خصوص غدیر، امامت و ولایت داریم. در داخل نیز خداوند بزرگ را سپاسگزارم که در سایه همت و تلاش همکاران در هیئت امنا و نیز هیئت مدیره بنیاد و همچنین کمک و نیک‌نظری مدیران و مسئولین ارشد نظام و مدیران میانی، توانسته‌ایم با ارتباطات بسیار خوب و کارساز، زمینه برپایی هرچه باشکوه‌تر اعیاد غدیر و 13 رجب و... را فراهم آورده و در حد توان در تبلیغ فضایل مولای علی (علیه‌السلام) فعالیت داشته باشیم.

آثار علمی و پژوهشی بنیاد در چه حوزههایی است؟

آثار علمی و تحقیقاتی بنیاد بیش‌تر در حوزه غدیر، امامت و ولایت و آموزه‌های علوی بوده و در این میان ما مفتخریم که با چاپ و نشر کتب غدیری توانسته‌ایم گام‌های ارزشمندی در ترویج غدیر برداشته و با حمایت‌هایی که از تحقیقات و پایان‌نامه‌های دانشجویی در مقاطع مختلف داریم توانسته‌ایم سمت‌وسوی تحقیقات دانشجویی را به سمت غدیر و ولایت سوق بدهیم و همه‌ساله این موضوع در جشنواره دانشجویی غدیر که با همکاری وزارت علوم و بنیاد صورت می‌گیرد کاملاً نمود عینی دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.