نخستین فرمانده لشکر شهید

شهید حاج ابراهیم همت، نخستین فرمانده لشکر از یگان‌های رزمی سپاه است. او فرمانده لشکر 27 محمد رسول‌الله (صلی‌الله علیه وآله) بود.
با شروع جنگ تحمیلی از سوی رژیم متجاوز عراق، شهید همت به صحنه کارزار وارد شد و طی سالیان حضور در جبهه‌های نبرد، خدمات شایان توجهی از خود بر جای گذاشت و افتخارها آفرید. او و سردار اسلام «حاج احمد متوسلیان»، به دستور فرماندهی کل سپاه، مأموریت یافتند ضمن اعزام به جبهه جنوب، تیپ محمد رسول‌الله را تشکیل دهند. با شروع عملیات رمضان در 23 تیر 1361 در منطقه شرق بصره، فرماندهی تیپ 27 حضرت رسول (صلی‌الله علیه وآله) را بر عهده گرفت و بعدها با ارتقای این یگان به لشکر، تا زمان شهادتش در سمت فرماندهی انجام وظیفه کرد. شهید حاج همت در شانزدهم اسفند 1362 در جزیره جنوبی مجنون به آرزوی دیرینه خود که همانا شهادت بود رسید.

نخستین خبرنگاران شهید مطبوعات
- نخستین شهید روزنامه کیهان در دفاع مقدس، شهید یوسف نصوحی‌پور عضو تحریریه این روزنامه بود که در عملیات «دب حران» در چهاردهم آبان ماه 1359 به شهادت رسید.
- نخستین خبرنگار شهید روزنامه اطلاعات شهید ایرج ایزد پناه بود که در تاریخ هجدهم دی ماه 1359 در جبهه «هویزه» به شهادت رسید.
- نخستین خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در دفاع مقدس، شهید فتح‌الله ژیان پناه بود که در دوم آبان ماه سال 1359 در«سرپل ذهاب» به شهادت رسید.
- نخستین خبرنگار و گزارشگر خبرگزاری جمهوری اسلامی شهید حسین فرهادی کوهپایی بود که در دهم مهر 1359 در منطقه«موسیان» در غرب کشور به شهادت رسید.

نخستین شهید غیر ایرانی
- نخستین شهید غیر ایرانی که در مصاف دشمن بعثی در جبهه‌های نبردحق علیه باطل به شهادت رسید شهید علی خفاجی فرزند عبدالامیر بود. وی از مسلمانان شیعه عراق بود.

نخستین خلبان شهید
نخستین خلبان شهید در دوران دفاع مقدس، شهید فیروز شیخ حسنی فرزند حمزه بود. وی در نخستین روز جنگ تحمیلی مصادف با سی و یکم شهریور 1359،طی مأموریتی از پایگاه چهارم شکاری اصفهان عازم جبهه‌های نبرد شد و در همان روز پس از درگیری هوایی با دشمن به شهادت رسید.

نخستین شهید تفحص
سرباز وظیفه، یحیی عبدالمحمدی فرزند محمد نخستین شهید گروه تفحص شهدا بود. وی از نیروهای تیپ 26 انصار، گردان شمال غرب بود که افتخار انجام وظیفه را در جست و جوی پیکر پاک شهدا از آن خود کرد. تا اوایل سال 1381 تعداد 51 نفر ار پرسنل عملیات کمیته جست و جوی مفقودین شهید و بیش از 600 نفر دیگر جانباز شده‌اند.

نخستین گزارشگر شهید صدا و سیما
علی رهبر نخستین گزارشگر شهید صدا و سیما است که در دفاع مقدس به شهادت رسید. فخر و فخامت شهید رهبر، نه فقط در جامه خاکی رنگ بسیجیان و صفای سربند عاشورایی است که بر پیشانی داشت، بلکه او بدواً خط شکن پنداشت‌های خرد ما از کارکرد کلان رسالتی است به نام خبرنگار. همرزمان شهید رهبر ایشان را فقط به همگامی بارز با رزمندگان نمی‌شناسند. وی همچون تفکر آسمانی‌اش پیشگام و جلودار سایرین بود.اغراق و صحنه آرایی یا نادرستی و اغواگری که لباس روز شماری از شهروندان جامعه خبری امروز است، دستمایه کار او نبود. آنچه در کارگاه خیال وی می‌گذشت، جدا از ذوق و هوش و خلاقیت، پایبندی به اصول و پافشاری بر دیانتی بود که دفاع اسلامی در راستای آن شکل گرفت.

نخستین خبرنگار عکاس شهید
شهید حاج داریوش (کریم) گودرزی‌کیا ستاره درخشان خبرگزاری جمهوری اسلامی در تاریخ 29مهرماه 1363 غروب کرد و دیگر نیامد.

نخستین شهید مجلس شورای اسلامی
دکتر مصطفی چمران نماینده حضرت امام(ره) در شورای عالی دفاع و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نخستین شهید مجلس در دوران دفاع مقدس بود.

نخستین شلیک در جنگ
ملک حسین پادشاه وقت اردن، شلیک‌کننده نخستین گلوله‏ای بود که از یک دستگاه تانک در جنگ ایران و عراق شلیک شد. حامد الجبوری، بعثی کهنه کار که در چهار سال اول جنگ وزیر خارجه عراق بود در گفت‌و‌گو با روزنامه الحیات گفت: ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۰ (۳۱ شهریورماه ۱۳۵۹) بود که صدام و ملک حسین در نزدیکی خطوط آتش، روی یک دستگاه تانک رفتند و پادشاه اردن با شلیک نخستین گلوله، آغاز جنگ را تبریک گفت. این خبر به قدری مهم و باور نکردنی است که خبرنگار الحیات با حیرت دوباره پرسید: شما مطمئن هستید؟ و پاسخ حامد الجبوری مثبت بود.

نخستین روحانی شهید
حجت‌الاسلام محمد حسن قنواتی (شریف) نخستین روحانی شهید دفاع مقدس است. شهید قنواتی که سابقه تبلیغ دیرینه در منطقه فارس را داشت و سال‌ها در میان مردم در غم و شادی آنان شریک بود و به مشکلات مردم رسیدگی می‌کرد

نخستین خبرنگار شهید صدا و سیما
رسول مصطفایی نخستین خبرنگار شهید صدا و سیما بود که در ماه‌های اول دفاع مقدس به شهادت رسید. در سال 1359 به عنوان خبرنگار در صدا و سیمای مرکز آبادان مشغول به کار شد و به عنوان خبرنگار جنگی به جبهه جنگ رفت و در جبهه بعد از اتمام کارهای خبری‌اش در تاریخ هفدهم آذر 1359 در جبهه آبادان به فیض عظیم شهادت نایل آمد.

نخستین عملیات نیروی هوایی ارتش
نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تنها به فاصله دو ساعت پس از نخستین حمله دشمن در بعدازظهر روز ۳۱ شهریور در نخستین عملیات خود دو پایگاه مهم هوایی عراق به نام‌های «الرشید» و «شعیبه»را آماج حملات کوبنده و بمب‌های آتشین خود قرار داده و صدمات جبران‌ناپذیری به این پایگاه‌ها وارد نمودند.

نخستین پیروزی عظیم ایران در جنگ تحمیلی
عملیات ثامن‌الائمه نخستین حرکت جدی و سازمان یافته نیروهای مسلح ایران بود.

نخستین شهر‌های اشغال شده
سربازان عراقی در نخستین روز مهرماه سال ۱۳۵۹ شهر سومار را تصرف کردند. در دومین روز مهرماه نفت شهر و مهران و در سومین روز شهر موسیان، همچنین در چهارم مهرماه بستان به تصرف نیروهای عراقی درآمد.نخستین شهر بزرگ اشغال شده قصر شیرین بود که در پنجم مهرماه به دست نیروهای اشغالگر بعثی افتاد.

نخستین‌های تجاوز دشمن بعثی
- نخستین تجاوز هوایی دشمن به گمرک (بهرام آباد) مهران در تاریخ ۱۳فروردین سال ۱۳۵۸ انجام شد.
- نخستین تجاوز زمینی دشمن به قصر شیرین بود که در تاریخ ۱۴فروردین سال ۱۳۵۸ صورت گرفت.
- نخستین تجاوز دریایی دشمن در تاریخ دهم خردادماه سال ۱۳۵۸ به منطقه خسرو‌آباد صورت گرفت.
- نخستین تجاوز زمینی - هوایی دشمن در روز ۱۶ اردیبهشت سال ۱۳۵۹در منطقه خان‌لیلی صورت گرفت و تعداد این نوع تجاوزات زمینی - هوایی تا ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ و آغاز رسمی جنگ تحمیلی به پنج مورد رسید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.