آیت الله سید محمد موسوی بجنوردی، با بیان اینکه «اسلام واقعی و ناب هر جا برود منادی رحمت خواهد بود»، گفت: باید به خاطر جنایت‌هایی که به نام دین علیه بشریت صورت می‌گیرد، خون گریست.

به گزارش خبرنگار جماران، آیت‌الله سید محمد موسوی بجنوردی عضو شورای عالی مرکز دایره المعارف اسلامی، عصر امروز - یکشنبه- در همایش روز جهانی صلح که در مرکز دایره المعارف اسلامی برگزار شد، به آیاتی از قرآن کریم که به صلح دعوت می‌کند، اشاره کرد و گفت: دین اسلام از صلح به عنوان خیر یاد کرده و آن را به عنوان یک اصل کلی مورد پذیرش قرار داده است. همچنین پیامبر اسلام (ص) رسما از پیروان حضرت موسی، عیسی و ابراهیم (ع) دعوت می‌کند دور هم جمع شده و یک چیز بگویند.

وی در سخنان خود در این همایش، با بیان اینکه «صلح، ذاتا هرگز نمی‌تواند امری ناپسند باشد»، افزود: درگیری همواره زشت است مگر اینکه جنگ دفاعی باشد و افراد برای استقلال از تمامیت ارضی خود دفاع کنند.

موسوی بجنوردی با تأکید بر اینکه «خواست تمام ادیان الهی صلح است»، صلح جهانی را بهترین مصداق صلح خواند و ادامه داد: مسئله‌ای که امروز با قلبی آکنده از درد می‌گویم و باید بابت آن خون گریه کرد این است که امروز عده‌ای به نام دین بزرگترین جنایات را علیه بشریت مرتکب می‌شوند.

وی اضافه کرد: داعش به نام دین اسلام و با عنوان جعلی دولت اسلامی، علیه مسلمانان جنایت می‌کند و مسیحی‌ها را در شمال عراق می‌کشد؛ در حالی که اسلام از این اقدامات بری است. وقتی پیامبراکرم (ص) پس از 13 سال به صورت فاتحانه وارد مکه شد، اعلام کرد که امروز روز رحمت است و هر کس که مسلمان شود جان و مالش محترم خواهد بود.

آیت‌الله موسوی بجنوردی اضافه کرد: اسلام واقعی و ناب هر جا برود با خود رحمت را به آنجا می‌برد.

وی همچنین به خطر افراطیون مسیحی و یهودی اشاره کرد و گفت: مسلمانان با یهودیان و مسیحیان دوست هستند و نباید یهودیت را با مسئله صهیونیسم و اسرائیل خلط کرد.

عضو شورای عالی مرکز دائره المعارف اسلامی همچنین با اشره به پیام دبیرکل سازمان ملل به مناسبت روز جهانی صلح، تصریح کرد: آقای بان کی مون دوست دارد برای برقراری صلح تلاش کند اما باید بداند که ما نه با مسیحیت و نه با یهودیت مشکلی نداریم؛ چراکه همه این ادیان را ابراهیمی و یگانه‌پرست می‌دانیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، از کشورهایی که داعیه حقوق بشر دارند اما در مقابل جنایات علیه بشریت سکوت می‌کنند، انتقاد کرد.

آیت الله موسوی بجنوردی در این زمینه اظهار کرد: متأسفانه برخی از کشورهای اسلامی با پول نفت ملت‎‌های خود، از داعش حمایت می‌کنند؛ گروهی که مانند القاعده بزرگترین ظلم را به دین اسلام کرده‌اند.

وی افزود: دنیا در حال حرکت به سمت مدرنیته است؛ بعد این‌ها سر افراد را می‌برند. آیا اینها مسلمان هستند؟

آیت الله موسوی بجنوردی، صلح جهانی را خواست همه بشریت توصیف کرد و گفت: ما مدافع صلح جهانی و دوستی با ملت‌ها هستیم. ما پیروان پیامبری هستیم که منادی صلح جهانی بود.

وی با اشاره به نگاه تشیع به مقوله صلح تأکید کرد: تلاش برای صلح جهانی از منظر مذهب شیعه یک امر واجب است؛ چراکه طبق موازین فقهی و شرعی، هر چه را که عقل آن را لازم بداند، شرع نیز بر وجوب آن نیز تأکید دارد.

موسوی بجنوردی با اشاره به تفاوت جنگ و دفاع اظهار کرد: ما مخالف جنگ هستیم مگر اینکه بخواهیم از خود در برابر متجاوز دفاع کنیم. ما تاکنون به کسی حمله‌ نکرده‌ایم. در طول دفاع مقدس نیز از خود در برابر تجاوزات صدام دفاع کردیم و مطمئنا مردم عراق نیز آن زمان با صدام همراه نبودند.

وی با اشاره به نگاه جمهوری اسلامی به مقوله صلح و با تأکید بر اینکه «جمهوری اسلامی با هیچ جا جنگ ندارد و همواره ندای دوستی سر داده‌ است»، گفت: اگر با اسرائیل هم مشکل داریم به خاطر این است که او را متجاوز دانسته و نمی‌توانیم با این رژیم اشغالگر دوست باشیم

آیت‌الله موسوی بجنوردی در پایان به خاطره‌ای از همراهی‌ خود با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در سفر به عتبات عالیات اشاره کرد و ادامه داد: در آن سفر، نگران بودیم که شاید مردم آنجا برخورد مناسبی با ما نداشته باشند؛ اما وقتی وارد شهرهای نجف و کربلا شدیم با چنان استقبالی از سوی مردم عراق مواجه شدیم که جای تعجب بود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.