آیت الله هاشمی رفسنجانی در سخنانی در مراسم اختتامیه اجلاس بین المللی علمای اسلام در حمایت از مقاومت فلسطین اظهار کرد: علما با همین تفکرات و اظهاراتی که در این همایش مطرح شد، می‌توانند برای نجات فلسطین راهکار ارائه دهند.

به گزارش خبرنگار جماران، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این اجلاس که عصر امروز در هتل المپیک تهران به کار خود پایان داد، اظهار کرد: خداوند مکررا مسلمانان را مورد عتاب قرار می‌دهد که چرا در راه مستضعفین و مظلومین و در مقابل ادعاها و اعلام حضورهای ناحق جهاد نمی‌کنید . جهان اسلام از حدود 60 کشور اسلامی تشکیل شده است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به آیات قرانی مبنی بر لزوم حفظ وحدت و دوری از تفرقه اظهار کرد: وحدتی که قرآن از ما خواسته، بسیار صریح است و به صورت صریح نیز تنازع و اختلاف را رد کرده است؛ همانطور که تأکید می کند اگر تنازع داشته باشید فشل خواهید شد و ابهت خود را از دست می‌دهید.

وی با تأکید بر این‌که «شرایط امروز امت اسلامی چیزی نیست که مورد رضایت خداوند متعال باشد»، اظهار کرد: ما حق نداریم نعمات ارزشمندی که خدای متعال در اختیار مسلمانان جهان قرار داده است را هدر بدهیم. مشکل کار ما اینجاست که با یکدیگر متحد نیستیم و تصمیم گرفتن مشترک برای ما به امری دشوار تبدیل شده است. این اتفاق تضییع حق مسلمین است و به فکری دقیق نیاز دارد.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به چگونگی اجرایی شدن مسائل مطرح شده در همایش‌ها و اجلاس‌هایی از این دست گفت: علما و بزرگان می‌توانند نقش مهم و بزرگی در زمینه تصمیم‌گیری مشترک و انجام کارهای بزرگ داشته باشند؛ به طور مثال ما چندی پیش مشاهده کردیم که پس از فراخوان آیت‌الله سیستانی از مردم برای مقابله با گروه داعش، مردم استقبال باشکوهی کردند و برای مقابله با این گروه داوطلبانه به سوی پادگان‌ها گسیل شدند، طوری که دولت و ارتش توان سازماندهی آنان را نداشت.

وی با بیان این‌که «در قضایای عراق مشاهده کردیم که یک عالم بدون در اختیار داشتن ابزار اجرایی و امکانات توانست نتیجه خوبی بگیرد»، تأکید کرد: اکثر علما در بلاد خود دارای نفوذ و شخصیت تأثیرگذار هستند.

هاشمی رفسنجانی با تاکید بر این‌که «مواجهه با دشمنانی همچون اسرائیل بدون مشارکت و حمایت دولت‌ها امکان‌پذیر نیست»، افزود: دولت‌ها باید در این زمینه پاسخگو باشند. چنانچه دولت‌ها بخواهند به اسلام عمل کنند هیچ حجتی برای ترک تکلیف ندارند و باید این اقدام را انجام دهند.

وی افزود: در حال حاضر تنها ایران است که از مستضعفین حمایت می‌کند. اکنون سال‌هاست ایران تحت تحریم‌ همه‌جانبه است. در سال‌های اخیر نیز تحریم‌ها بیشتر شده است، اما با صراحت اعلام می‌کنیم که ما فلسطینیان را برای دفاع از غزه مسلح کردیم، ما با صراحت قبول کردیم که حزب الله لبنان را مسلح کردیم تا در جنگ 33 روزه مقاومت کرده و پشت اسرائیل را بر زمین بزنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: غزه‌ای که در دوران مقاومت، خود را مسلح کرد، توانست 50 روز مقاومت کند و سرانجام با التماس اسرائیل آتش بس برقرار شود.

هاشمی رفسنجانی ادامه داد: جهان اسلام از قدرت بالایی برخوردار است؛ 60 کشور اسلامی با جمعیتی میلیاردی، قدرت‌های انسانی، جغرافیایی و طبیعی از امکانات خود به خوبی استفاده نمی‌کنند؛ مشکل این است که ما اتحاد نداریم و گرفتن تصمیم مشترک برایمان سخت شده است. لذا باید فکری عملی در این زمینه کرد. متأسفانه ما امکانات خود را صرف زدن همدیگر می‌کنیم. برای رسیدن به مجلس و شورا و ریاست جمهوری مسائل اصلی را فراموش می‌کنیم.

وی با اشاره به تحریم ظالمانه بر ضد ایران، تأکید کرد: ما سال‌هاست تحت محاصره‌ایم و این به چند سال گذشته محدود نمی‌شود ولی علی رغم این محاصره، نسبت به مسلح کردن مقاومت کوتاه نیامده و باصراحت و قدرت، تسلیح مقاومت فلسطین و حزب الله لبنان را ادامه داده و آن را رسما اعلام کرده‌ و فریاد کشیده‌ایم.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه گفت: کشورهایی که دارای قدرت و مکنت زیاد هستند اگر دست به دست هم دهند و با هم اتحاد داشته و در یک جبهه قرار گیرند موفقیت‌های بیشتری از انچه در غزه دیدیم، به دست خواهد آمد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «مشکل اصلی ما در اختلاف است»، گفت: همه ما وظیفه بزرگی در قبال اسلام و مسلمین داریم و علما پیشتاز این مسئله هستند. علما در حوزه‌های علمیه باید در حل این اختلافات پیشتاز باشند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خود با اشاره به همه تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران در حمایت از ملت مظلوم فلسطین گفت: ما به عنوان مذهب شیعه و با وجود اختلافاتی که درست کرده‌اند، بدون مشارکت سایر کشورهای اسلامی نمی‌توانیم برد مؤثری داشته باشیم و باید علمای سایر کشورها هم پیشقدم شوند.

وی با اشاره به «اختلاف‌های نابجا بین مسلمانان که موجب تنازع می‌شود»، گفت: خداوند ما را از اختلافات نهی کرده است به خصوص اختلافاتی که معلول بغی است. انبیا و پیامبران آمدند که چراغی روشن کنند و این اختلافات را از بین ببرند. ما وقتی راهنمایی مثل قرآن داریم، اگر بازهم دچار اختلاف شویم دچار بغی شده‌ایم. مشکل ما این است که نتوانسته‌ایم راهی را پیدا کنیم که این اختلافات نباشند. اختلاف نظرها در مسائل، طبیعی است ولی اختلاف‌های منجر به نزاع قابل قبول نیست. اختلافاتی که ساده شروع می‌شوند ولی در نهایت منجر به ظهور پدیده‌هایی چون داعش، طالبان، بوکوحرام و القاعده می‌شوند. اینها آبروی اسلام را تهدید می‌کنند. در کجای اسلام مباح کردن زن دیگری و سربریدن وجود دارد. به نظر ما اینها از کفار هم بدترند. داعش به نوعی با نام اسلام، اسلام را در افکار جهانی بدنام می‌کند. کشورهای استکباری نیز به جای اینکه از این گروه به عنوان داعش یاد کنند، همواره با نام دولت اسلامی یاد می‌کنند؛ در صورتی که اینها نه تنها اسلامی نیستند ضد اسلامی هستند و کفار نیز مانند اینها فکر نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه «این حرکت‌های متحجرانه از صدر اسلام هم سابقه داشته است»، افزود: ما خوارج را در ابتدای اسلام داشته‌ایم که اینها ادامه‌دهنده راه همان‌ها هستند. همه علمای دانشگاهی و غیردانشگاهی وظیفه هدایت مردم را دارند. امروز یک خلأ جدی در مجموعه‌ای که یک قبله دارند و عقایدشان یکی است و همه توحید و نبوت را به اجتماع قبول دارند وجود دارد؛ چراکه وضعیت مسلمانان اینگونه است و آنها با یکدیگر کار نمی‌کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در جنگ اخیر غزه، مشخص شد که رژیم صهیونیستی شکست‌پذیر است. بعد از 50 روز مقاومت آنها بودند که التماس کردند و درخواست آتش بس دادند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با برشمردن استکبار به عنوان یکی از عوامل تفرقه‌انداز میان مسلمانان اظهار کرد: وجود سه عنصر در کشورهای اسلامی مانع دستیابی آنها به آزادی می‌شود؛ سه عنصر استکبار، استعمار و گروه‌های تروریستی تندروی اسلامی وجود دارند که مانع دستیابی کشورهای اسلامی به آزادی می‌شوند.

وی با بیان این‌که «ایران توانست این مثلث شوم را شکست دهد»، اظهار کرد: کشورهای دیگری وجود دارند که هنوز نتوانسته‌اند این مثلث شوم را شکست دهند. عامل سوم این مثلث شوم که گروه‌های تندرو و تروریستی اسلامی هستند، عاملی بسیار خطرناک‌اند که در حال حاضر در عراق، سوریه، لیبی و مناطق دیگر به صورت آتشفشان‌های فعال و خاموش حضور دارند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه «در ایران علما در مقابل شرایط وقت پیش قدم شده‌اند»، اظهار کرد: پیش قدمی علما باعث شد که بیش از 99 درصد مردم از آنها حمایت کنند و با هزینه کم هم رژیم پهلوی را شکست دادند و هم آمریکا و انگلیس را بیرون کردند. هم اکنون نیز این علما نه تنها راه خود را از دست نداده‌اند بلکه حمایت‌ها را نیز کماکان به همراه خود دارند.

وی افزود: اختلافات میان مسلمانان، ما را عقیم می‌کند و دعوت به همکاری یکی از وظایف علمای اسلام است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: چنانچه دولت‌های منطقه با یکدیگر بودند، می‌توانستیم با حربه نفت، دنیا را وادار کنیم که حق فلسطینی‌ها را بدهد. اگر کشورهای منطقه یکسال نفت خود را نفروشند و به اندازه مصرف خود نفت تولید کنند، می‌توانیم حق مردم فلسطین را هم بگیریم؛ اما متأسفانه امروز مسلمانان برای بیرون کردن دیگری از میدان‌های نفتی اقدام به همکاری با استکبار می‌کنند.

وی با تأکید بر این‌که «ژامروز فلسطین راه خود را پیدا کرده است»، خاطرنشان کرد: امروز فلسطین نمی‌تواند با تانک و هواپیما به جنگ با رژیم صهیونیستی برود؛ اما می‌تواند با موشک به مقابله با این رژیم منحوس بپردازد؛ چراکه آنها نسبت به این موضوع حساس‌اند و همان طور که در رسانه‌هایشان اعلام کرده‌اند بسیاری از خارجی‌های مقیم اسرائیل به دلیل عدم وجود امنیت خواهان ترک آن هستند. در روزهای آخر جنگ غزه، چپ‌ها و دیگر نیروها برای اعتراض به ادامه جنگ بیرون آمده بودند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در پایان با تأکید بر این‌که «باید همواره از فلسطین حمایت کنیم»، افزود: پیام ما به کشورهای مسلمان این است که جز همکاری برای نجات مظلومان مسلمان راه دیگری نیست.

گفتنی است، بعد از سخنرانی آیت الله هاشمی رفسنجانی، از چهار کتاب در رابطه با مقاومت مردم فلسطین رونمایی شد. این کتاب‌ها «فقه المقاومه دراسه مقاومه»، «الدفاع عن البلدان الاسلامیه» و «الجهاد فی المناور عن اهل السنه و الامامیه» نام دارند.

گفتنی است، اجلاس بین المللی علمای اسلام در حمایت از مقاومت فلسطین، طی دو روز، به بررسی راهکاری اجماع میان علمای جهان اسلام و حمایت از مردم مظلوم فلسطین پرداخت.

این اجلاس، روز گذشته - سه شنبه - در هتل المپیک تهران و با سخنرانی آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و علی اکبر ولایتی، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام کار خود را آغاز کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.