فرهنگ تعاون سدی محکم در برابر فردگرایی است و تعاونی ها بدون توجه به آثاری که در اقتصاد و... دارند - که البته همه این ها نیز هست - یک اثر بزرگ فرهنگی، اجتماعی دارند و آن، اینکه انسان را از مسیری که به تنهایی به سمت پیشرفت حرکت کرده و خود را از این خوان گسترده جدا کند، به سمت صحیح هدایت می کند.

یادگار امام با اشاره به «تعاون» به عنوان یک تمرین خوب برای زندگی اسلامی گفت: گسترش تعاونی‌ها به معنای گسترش فرهنگ تعاون و به معنای ممانعت از فرهنگ «من» و «شخص‌گرایی مذموم» است.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت‌الاسلام والمسلمین "سید حسن خمینی" صبح امروز در دیدار با جمعی از نمایندگان حوزه تعاون کشور، ضمن اشاره به اهمیت تعاون در اقتصاد کشور، رفع فقر، کنترل قیمت‌ها و... اظهار داشت: یکی از مشکلات بزرگ جامعه جهانی که متأسفانه بخشی از آن میراثی است که به ما رسیده است؛ فردگرایی و خودمحوری انسان‌هاست و از جمله عوارض آن، چیزی است که در غرب با عنوان تنهایی یا روی پای خود ایستادن به معنای منفی، از آن یاد می‌کنند.

وی در این دیدار که در حرم مطهر امام خمینی(س) برگزار شد، افزود: این تنهایی، در اشکال گوناگونی مانند جدا‌شدن افراد در سنین جوانی از خانواده خود و ... خود را بروز می‌دهد؛ البته این‌که در کدام جامعه غربی و شرقی این فردگرایی قوی‌تر است، محل بحث ما نیست؛ بلکه سخن این است که امروز انسان خود را از تلاش مشترک دور می‌کند و هر کس به دنبال منافع فردی است تا گلیم خود را از آب، بیرون بکشد.

یادگار امام با اشاره به این سخن علمای اخلاق که «توهم منشأ همه رذایل است»، گفت: این بدان معناست که انسان‌ها فکر می‌کنند، محور جهان هستند و هرچه به آنها نزدیک باشد مهم‌تر، هر چه نزدیک نیست بی‌ارزش، و هر چه علیه آنها باشد علیه ارزش‌هاست؛ این «من»، منشأ رذایل است.

سید حسن خمینی در همین بحث به مقوله «تخیل» پرداخت و ادامه داد: گفته شده است که تخیل، منشأ پیشرفت است؛ مانند کارتون‌های تلویزیونی که انسان خود را به جای یک گربه مادر می‌گذارد. در این صورت قدرت تخیل انسان را از خودش خارج کرده و با وارد کردن خود به جامعه‌ای بزرگ‌تر دردهای دیگران را هم لمس می‌کند.

وی با بیان اینکه «خودمحوری یکی از میراث جامعه مدرن و از میراث مدرنیته است»، یادآ‌ور شد: یکی از جامعه‌شناسان غربی الوین تافلر در کتاب «موج سوم» خود گفته بود انسان‌ها در ایام گذشته با هم زندگی می‌کردند و اگر کسی مریض می‌شد همه به او کمک می‌کردند و در غم و شادی‌ها کنار هم بودند؛ اما در زندگی موج سومی تهران حتی اعضای یک ساختمان آپارتمانی در شادی و غم یکدیگر شریک نیستند که این تک شدن‌ها و اینکه انسان می‌خواهد خودش را بدون جامعه به سمت سعادت ببرد، یکی از میراث‌هایی است که جامعه جهانی گرفتار آن شده است.

یادگار امام تصریح کرد: فرهنگ تعاون سدی محکم در برابر فردگرایی است و تعاونی‌ها بدون توجه به آثاری که در اقتصاد و... دارند - که البته همه این‌ها نیز هست - یک اثر بزرگ فرهنگی، اجتماعی دارند و آن، اینکه انسان را از مسیری که به تنهایی به سمت پیشرفت حرکت کرده و خود را از این خوان گسترده جدا کند، به سمت صحیح هدایت می‌کند.

وی ادامه داد: تعاون یک تمرین خوب برای زندگی اسلامی است و آیه «وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلا تَعَاوَنُوا عَلَى الْأِثْمِ وَالْعُدْوَانِ» نیز تعاون را در خوبی و تقوی می‌بینند و می‌گوید همدوش هم حرکت کنید و اینگونه نباشد که شخصاً حرکت کنید.

سید حسن خمینی گفت: گسترش تعاونی‌ها به معنای گسترش فرهنگ تعاون و به معنای ممانعت از فرهنگ «من» و «شخص‌گرایی مذموم» است.

یادگار امام افزود: اینکه چند نفر جمع شوند و نفع خود را در نفع جامعه ببینند، یک عمل پسندیده است و نشان می‌دهد اینگونه نیست که هر کس یک گوشه از این خوان گسترده را برای خودش جدا کرده است. در صورتی که این روحیه وجود داشته باشد، هر فردی متوجه می‌شود که اگر یک خارجی را برنجاند، ضربه به اقتصاد ملی و نهایتاً خودش وارد شده است؛ در نتیجه دیگر این گردشگر را نمی‌رنجاند.

وی در جمع‌بندی سخنان با تأکید مجدد به اینکه «تعاون علاوه بر نفع اقتصادی، یک ضرورت فردی و اجتماعی است و هر چه بیشتر به آن توجه کنیم جلوی فردگرایی را گرفته‌ایم»، یادآور شد: خیلی اوقات ظاهراً با هم هستیم؛ اما تنهاییم که این تنهایی مشکل انسان مدرن است و با فرهنگ تعاون می‌توان آن را کنترل کرد.

سید حسن خمینی در پایان با گرامیداشت هفته تعاون ابراز امیدواری کرد که تعاونی‌ها در تمام شهرها، روستاها و محلات کوچک شکل گرفته و همه با هم احساس نزدیکی و همراهی کنند.

فیروزآبادی: تعاون به عنوان یادگار انقلاب اسلامی و قانون اساسی، جزو ارکان سه‌گانه کشور است

به گزارش جماران، در آغاز این دیدار، دکتر ابوالحسن فیروزآبادی قائم مقام وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی در سخنانی، تعاون را یادگار انقلاب اسلامی و قانون اساسی دانست که جزو ارکان سه‌گانه کشور است و از مجموع جمعیت کشور حدود 46 میلیون نفر در یکی از تعاونی‌ها عضو هستند.

وی افزود: حدود 96 هزار تعاونی در کشور فعال هستند که این یکی از یادگار امام است و آرزو داریم که این تعاونی‌ها روزبه‌روز رشد کرده و ساختار خود را گسترش دهند.

فیروزآبادی یادآور شد: تعاونی‌ها در شرایط سخت جنگ و تحریم در خدمت کشور بوده‌اند و امروز هم اگر مشکلی به وجود آید این بخش می‌تواند فعال شود.

کلانتری: تعاون از نزدیک‌ترین مباحث اقتصاد و اندیشه‌های امام و رهبری است

همچنین، سید حمید کلانتری، معاون امور تعاون وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی هم در سخنانی، با اشاره به عضویت 11 هزار نفر در تعاونی‌های کشور گفت: موضوع تعاون از نزدیک‌ترین بحث‌های اقتصاد و اندیشه‌های امام و رهبری است که اصلی‌ترین شعار آن، عدالت و فقرزدایی، توسعه اشتغال، رشد اقتصادی کشور و در جهت توانمندسازی آن است تا منابع کشور از این طریق رشد کنند.

وی با بیان اینکه «رشد سرمایه اجتماعی مهمترین نتیجه رشد تعاونی خواهد بود»، افزود: تعاونی‌ها می‌توانند با گسترش فعالیت‌ شبکه‌ای در راستای ارتقای سرمایه اجتماعی حرکت کنند و از این حرکت بزرگ باید به سمت عدالت اجتماعی حرکت کنیم.

کلانتری همچنین از تشکیل حدود 500 تعاونی دانش‌بنیان در کشور خبر داد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.