کتاب طلایه‌دار بیداری شامل تصاویر مستند وانتشار نیافته از مرحوم آیت الله طالقانی، رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار جماران، مراسم رونمایی از کتاب "طلایه‌دار بیداری" عصر روز گذشته - سه‌شنبه- در موزه شهدا، با حضور بیت و یادگار ایشان سید مهدی طالقانی، سردار انصاری قائم‌ مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران، حجت‌الاسلام مازنی معاون پژوهشی بنیاد شهید و امور ایثارگران، نخبگان شاهد و ایثارگر، هنرمندان و اعضای خانه عکاسان ایران و جمعی از نویسندگان برگزار شد.

فقیه: این کتاب به لحاظ تاریخی مرجعی مستند برای محققان خواهد بود

در ابتدای مراسم، "محمدعلی فقیه" مدیرکل انتشارات و اطلاع‌رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران، ضمن گرامی‌داشت روز 17 شهریور و شهدای مبارزات انقلاب اسلامی و 19 شهریور سی و پنجمین سالگرد وفات آیت الله طالقانی، به ذکر فعالیت‌های این نهاد در رابطه با معرفی شخصیت‌های انقلابی و اسلامی پرداخت.

وی با اشاره به اینکه «انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران، تاکنون پنج جلد کتاب با موضوعاتی این چنینی منتشر کرده است»، گفت: کتاب اول پیرامون معرفی شخصیت شهید نواب صفوی بوده است. دومین کتاب در مورد میرزا کوچک خان جنگلی و کتاب سوم رویدادمحور و مربوط به آزادسازی خرمشهر بوده است. کتاب چهارم در رابطه با عکاسان ایثارگر است که لحظات نابی از تاریخ انقلاب اسلامی را ثبت کرده‌اند و کتاب پنجم هم در مورد شخصیت ارزنده آیت الله طالقانی است.

فقیه درباره کتاب طلایه‌دار بیداری توضیح داد: در این کتاب حدود 500 فریم عکس از دوران کودکی، نوجوانی، جوانی، مبارزات همرزمان و همراهان ایشان را منتشر کرده‌ایم. نفیس بودن و فاخر بودن اثر در همه مراحل از مرحله آماده‌سازی تصاویر تا چاپ و گرافیک به دقت مورد نظر بوده است. یکی از ویژگی‌های مهم این کتاب این است که شرح واقعه عکس به تأیید خانواده و همرزمان ایشان در پایین هر عکس آمده است. سعی بر این بوده که این کتاب به لحاظ تاریخی مرجعی مستند برای محققان باشد. ویژگی مهم دیگر این کتاب وجود عکس از تمام مراحل زندگی سیاسی ایشان است که سبب شده مستندی تصویری از زندگی و مبارزات ایشان به دست آید.

وی در پایان سخنان خود از سردار انصاری قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران، که در زمان مسئولیت ایشان کار کتاب کلید خورد و همین طور از محمدرضا کائینی تهیه‌کننده اسناد و عکس‌ها و علیرضا ذاکری طراح و مدیر هنری اثر تشکر کرد.

قاضی طباطبایی: آیت الله طالقانی از نخستین حامیان فلسطین بود

در بخش بعدی این مراسم، "سید محمدصادق قاضی طباطبایی" از همرزمان و هم‌بندان دوران حبس آیت الله طالقانی به ذکر خاطراتی از ایشان پرداخت و گفت: آشنایی من با آیت الله طالقانی به توصیه حضرت امام(ره) در قم بود. من در قم با محضر ایشان ارتباط نزدیکی داشتم. زمانی که قصد عزیمت به تهران کردم، هنگام خداحافظی از امام پرسیدم من در تهران از محضر کدام بزرگوار استفاده کنم که از منبرشان قانع شوم؟ ایشان فرمودند: در تهران آیت الله طالقانی را پیدا کنید. آن زمان ایشان را نمی‌شناختم. در تهران از طریق سید مصطفی صادقی که پدر دو شهید بودند، با ایشان در مسجد هدایت تهران آشنا شدم و تا پایان حیات ایشان چه در خلوت زندان و چه در بیرون زندان از محضرشان بسیار استفاده کردم. بنده با ایشان، آقای بازرگان، آقایان سحابی و دکتر شیبانی در زندان هم‌بند بودیم.

وی تأکید کرد: آنچه که بیش از هر چیز از شخصیت ایشان مرا جذب می‌کرد، دوری جستن ایشان از عناوین بود. در محضرشان بودم تعدادی جوان، کتابی را که در مورد ایشان نوشته بودند به محضرش تقدیم کردند. بر روی جلد آن نوشته بود آیت الله سید محمود طالقانی. ایشان ناراحت شدند و آیت الله را خط زدند و گفتند: بنویسید سید محمود طالقانی!

وی در ادامه با اشاره به اساتیدِ آیت الله طالقانی در دوران تحصیل ایشان در حوزه گفت: ایشان در محضر آیات عظام تقلید، آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری مؤسس حوزه علمیه و آیت‌الله سید ابوالحسن اصفهانی در نجف اشرف به درجه اجتهاد رسیدند. در قم هم از محضر اساتید بزرگی چون آیت‌الله حجت، آیت‌الله سیدمحمدتقی خوانساری و آیت‌الله سید صدرالدین صدر، آیت‌الله ملاعلی همدانی و آیت الله کمره‌ای و بسیاری بزرگان دیگر درس آموختند.

قاضی طباطبایی ادامه داد: اگر آیت الله طالقانی در قم می‌ماندند، قطعا کسوت مرجعیت نصیب‌شان می‌شد؛ اما ایشان چون درد دین داشتند به جهت مبارزات سیاسی به تهران آمدند. امام خمینی (ره) در مورد ایشان فرمودند: طالقانی ابوذر زمان است و زبان ایشان از زبان مالک اشتر بُرّاتر است.

وی در پایان سخنان خود، خاطراتی از همراهی با ایشان در کمک‌رسانی در زلزله خراسان و بوئین زهرا گفت و همین طور از رساندن فطریه‌ها به سفارت‌های مصر، سوریه و اردن برای رساندن کمک مالی به سازمان آزادی‌بخش فلسطین.

قاضی طباطبایی، آیت الله طالقانی را از نخستین حامیان آزادی فلسطین معرفی کرد.

مهدی طالقانی: "شجاعت" بارزترین ویژگی آیت الله طالقانی به اعتراف دوست و دشمن بود

همچنین، "سید مهدی طالقانی" فرزند آیت الله طالقانی نیز طی سخنانی، به ذکر خاطراتی از شجاعت پدر به عنوان مشخصه بارز شخصیت وی به اعتراف دوست و دشمن پرداخت.

وی اظهار داشت: من فکر می‌کنم فقط یک فرد از خودگذشته می‌توانست اینگونه شجاع باشد.

مهدی طالقانی افزود: همرزمان و هم‌بندان ایشان نقل می‌کنند که در زمان حبس و زندان از ایشان و یارانشان خواسته شد که تقاضای عفو کنند و بگویند پشیمان شدند. آقای طالقانی و بازرگان با تحکم پاسخ دادند: ما قرار نیست از حکومت عذرخواهی کنیم، آنها ما را به دلیلی که معلوم نیست محبوس کرده‌اند. پس آنها باید عذرخواهی کنند نه ما! به نظر من چون مرحوم پدر تا پای شهادت بر عزم خود ایستاده بودند، لذا از هیچ تهدیدی، ترسی به دل نداشتند. چه در تبعید و چه در زندان و خارج از زندان.

وی اضافه کرد: در زمان تبعید ایشان در بافت کرمان، ایشان مأموران نگهبانی را که در خانه شن گمارده بودند به خانه راه ندادند و بدون ترس از سایر مأموران در خیابان‌های این شهر با جوانان در تردد بودند. در مسجدی را که بسته بودند باز کردند و جریان کتابخوانی برای جوانان این شهر به راه انداخته بودند و حتی سال‌های بعد از تبعید هم از تهران برای جوانان بافت کتاب ارسال می‌کردند.

وی در پایان سخنان خود از بنیاد شهید و امور ایثارگران و سردار انصاری بابت معرفی شخصیت آیت الله طالقانی و دیگر چهره‌های انقلابی تشکر کرد.

انصاری: در عظمت آیت الله، همین بس که امام(ره) از ایشان به ابوذر زمان یاد کردند

پایان‌بخش این مراسم، سخنان سردار محسن انصاری بود که پس از رونمایی از کتاب، در مورد شخصیت آیت الله طالقانی گفت: حوادث انقلاب اسلامی و شخصیت‌های این انقلاب عظیم باید در تاریخ ماندگار شوند و نسل‌های آینده باید از این حوادث و شخصیت‌ها بسیار بیاموزند.

انصاری با اشاره به حادثه 17 شهریور، از ضرورت آشنایی نسل جوان با تاریخ انقلاب اسلامی سخن گفت و اظهار داشت: نسل امروز ما آگاهی جامعی از تاریخ و وقایع انقلاب ندارد؛ چراکه در زمینه شناساندن تاریخ و وقایع انقلاب کار منسجمی انجام نشده است. بنده فکر می‌کنم دلیل این امر آن است که روی وقایع و حوادث انقلاب به طور زنجیره‌ای کار نشده است. حوادث 17 شهریور و عاشورا و محرم سال 57 و اربعین قم و تبریز و دیگر شهرها باید در کنار هم و منسجم کار شود تا در ذهن جوانان، تاریخ این مجاهدت‌ها و مبارزات بنشیند.

وی اضافه کرد: آیت الله طالقانی بزرگ انسانی بودند که در عظمت این شخصیت همین بس که امام راحل (ره) از ایشان با عنوان ابوذر زمان و مجاهد نستوه یاد کردند. آیت الله طالقانی علی‌رغم تبلیغات و تلاش‌های بسیار علیه ایشان، در خط رهبری و امام و ولایت زمانش بود. در زمانی که حوادث پس از انقلاب در اوج شدت بود، ایشان با هوشیاری اجازه ندادند که کمونیست‌ها و منافقین در رهبری امام‌(ره) تجزیه ایجاد کنند. ایشان به قصد آنان که به دنبال ایجاد رهبری آیت الله طالقانی در مقابل امام (ره) بودند به درستی پی بردند و اجازه سوء استفاده ندادند و از امام حمایت کردند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.