معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت : فضای بسیار مساعدی در دولت تدبیر و امید برای برگزاری گفتمان های سازنده در زمینه های اجتماعی و توسعه ای فراهم شده است.

به گزارش جماران به نقل از ایرنا ، ˈمعصومه ابتکارˈ عصر سه شنبه در نشست با اساتید دانشگاهها و نمایندگان تشکل های زیست محیطی استان اردبیل افزود : آقای روحانی تاکید زیادی بر ایجاد تحول مثبت در فضای اجتماعی و همکاری های متقابل با سازمان ها و تشکل های مردم نهاد فعال در ارتباط با محیط زیست دارد.

وی اظهار کرد: برای این منظور مناسب است تا اتاق های فکر در استان ها باحضور نمایندگان دولت و نیز تشکل های مردم نهاد فعال در زمینه محیط زیست شکل بگیرد.

وی گفت : تشکیل اینگونه اتاق های فکر به واسطه هم اندیشی و هم افزایی به رفع مشکل ها و معضل های زیست محیطی در کشور کمک موثر خواهد کرد.

وی ادامه داد : دانشگاهها ؛ صاحبنظران و فعالان تشکل های مردم نهاد باید به کمک صنعت کشور و فراهم کردن زمینه ایجاد صنعت سبز بشتابند.

ابتکار با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست کشور در این ارتباط گام های خوبی در یکسال اخیر برداشته است احیای دوباره شورای پژوهش در استان ها و تقویت آن را از جمله این اقدام ها دانست و خاطرنشان نمود کمک به ایجاد مشاغل سبز ، صنعت سبز و حمایت از فن آوری های نوین در ارتباط با انرژی های پاک که به کاهش آلودگی های زیست محیطی منجر می شود در دستور کار تفاهم نامه این شوراها قرار دارد.

وی ابراز امیدواری کرد که این تفاهم نامه ها جنبه اجرایی به خود بگیرند و گفت : هرچند پژوهش های علمی نظری دارای اهمیت زیادی هستند اما مطالبه ها در قسمت اجرایی آن قدر سنگین هستند که باید به کاربردی شدن این پژوهش ها توجه بیشتری شود.

معاون رییس جمهوی افزود : همه ارگان ها ، اداره ها و سازمان ها به نوعی با چالش های زیست محیطی مواجه می باشند و باید با انجام پژوهش های علمی و استفاده از ظرفیت های دانشگاهی و نیز نظرهای افراد صاحبنظر به رفع این کاستی ها و چالش ها کمک شود.

ابتکار تاکید کرد : همه مراحل مربوط به یک طرح صنعتی از ابتدا تا انتها و از مرحله مطالعه و طراحی و مکان یابی گرفته تا مراحل بهره برداری و مدیریت مصرف انرژی باید به شکل بهینه و به گونه ای باشند که بتوان آن را صنعت سبز بنامیم.

وی با اشاره به اینکه به دلیل وقوع خشکسالی های پی در پی و نیز استفاده های بی رویه از منابع ، بسیاری از رودخانه ها ؛ دریاچه ها و تالاب ها در کشور خشک شده اند ادامه داد : بیش از 90 درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود.

وی با اعلام اینکه عملکردها در فعالیت های مربوط به بخش کشاورزی بسیار پایین می باشند و بهره وری در این بخش هیچگونه افزایش نداشته است تصریح کرد : در صورت ادامه این روند در استانهایی مانند اردبیل به خاطر بالا بودن فعالیت های کشاورزی به شکل جدی دچار بحران های زیست محیطی خواهیم شد.

وی یادآوری کرد: به همین خاطر چاره ای نداریم به غیر از اینکه با استفاده از تازه ترین یافته های علمی مربوط به اصلاح گونه های کشت ، محدود کردن رشد مصرف آب و بهره گیری از آبیاری مکانیزه و مبارزه با آفات به اصلاح وضع موجود در این بخش بپردازیم و مراکز دانشگاهی و علمی در این زمینه می توانند کمک بسیار موثر نمایند.

وی اراده دولت را برای رفع موانع موجود بر سر راه تشکیل تشکل های مردم نهاد جدی دانست و خاطرنشان نمود رسانه های گروهی در این زمینه میتوانند با دیده بانی و معرفی مشکل ها شرایط لازم را برای ایجاد و فعالیت اینگونه تشکل ها فراهم نمایند.

وی وجود جوانان علاقه مند و افراد صاحبنظر در مسایل زیست محیطی در استان اردبیل را ظرفیت بسیار مناسبی برای کمک به محیط زیست این استان دانست و افزود : در صورتی که موانع و مشکل هایی در این استان در ارتباط با تشکیل نهادهای زیست محیطی مردمی وجود دارند اعلام نمایید تا موضوع از مسوولان ارشد استان پیگیری شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، در این نشست که در سالن دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد رییسان و اساتید دانشگاههای اردبیل و نیز جمعی از افراد فعال در تشکل های زیست محیطی مسایل و مشکل های موجود در این زمینه را بیان کردند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.