پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

حجت الاسلام هوشیاری در گفت وگوی اختصاصی با جماران:

در موسوعه امام خمینی (س)،استفتائات در ده جلد منتشر شد

مدیر ویرایش مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) دفتر قم، با تشریح جزئیات روند کار تدوین موسوعه 50 جلدی آثار حضرت امام خمینی(س)، اظهار کرد: در موسوعه امام خمینی (س)، استفتائات در ده جلد منتشر گردیده است و جلدهای 32 تا 41 این مجموعه را به خود اختصاص داده است.

به گزارش پرتال امام خمینی(س) حجت‌الاسلام والمسلمین رضا هوشیاری در گفت‌وگو با جماران، با بیان اینکه در مجموعه 50 جلدی "موسوعه امام خمینی"، کتاب‌های مختلف ایشان اعم از فقهی، اصولی، فتوایی، استفتائات، عرفانی، اخلاقی، و فلسفی گنجانده شده‌ است، افزود: به جز بخشی از استفتائات که برای نخستین بار در این مجموعه منتشر شده است، تمامی کتاب‌های حضرت امام با تحقیقات محققین مختلف قبلاً چاپ و منتشر گردیده است، اما، از آن‌جایی که نحوه ویرایش و تحقیق آن‌ها متفاوت بوده است، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی دفتر قم به یکسان‌سازی تحقیقات، منابع و ویرایش صوری آنها اقدام کرد که اکنون پس از چند سال این مجموعه آماده ارایه شده است.
وی با بیان این که این موسوعه دارای 35 عنوان کتاب است که بعضی از آن‌ها در دو یا چند جلد تنظیم گردیده، بسیاری از استفتائات جمع‌آوری شده در این مجموعه را جدید دانست و افزود استفتائات مجموعه ای 10 جلدی است که پیش از این تنها سه جلد آن توسط جامعه مدرسین منتشر شده بود.

هوشیاری گفت: در این مجموعه کتابهای اصولی امام خمینی با نه عنوان در هفت مجلد و کتب فقهی ایشان با شش عنوان در چهارده مجلد و کتابهای فتوایی ایشان با هشت عنوان در ده مجلد و استفتائات در ده جلد و کتابهای اخلاقی، عرفانی و فلسفی در نه جلد ارائه شده است.

مدیر ویرایش موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) دفتر قم، با اشاره به این که مجموعه ده جلدی استفتائات بر اساس مسائل مطرح شده در تحریر الوسیله امام تنظیم گردیده است؛ گفت: در این مجموعه تنها استفتائاتی منتشر شده است که ممهور به مهر شخص حضرت امام بوده و استفتائات با مهر دفتر امام در این مجموعه آورده نشده است.

وی افزود: استفتائاتی که دربارة مسائل سیاسی و اجتماعی در صحیفه امام ذکر شده است نیز در این مجموعه مورد استفاده قرار گرفته است.

وی با اشاره به جامع بودن موضوع‌بندی استفتائات، گفت موضوعات شامل تمامی مسائل اجتهاد و تقلید، طهارات و نجاسات، مباحث وضو و غسل و تیمم، احکام عبادی و مقدمات آن، مباحث مربوط به تجارت و معاملات و عقود و ایقاعات، مباحث خانوادگی، احکام ارث، قضاوت و حدود و قصاص و احکام اجرایی و سیاسی و مسائل مستحدثه مثل بیمه و امور بانکی و تلقیح و تغییر جنسیت و مسائل امنیتی و بین الملل و روابط با سایر کشورها و غیر آن است.
وی در ادامه توضیحات خود درباره فتاوای امام خمینی(س)، گفت: به طور معمول بخشی از فتاوی مراجع عظام تقلید در رساله های عملیه آنان موجود است و علاوه بر آن سوالات توسط مقلدین و جواب مراجع با عنوان استفتائات انتشار می یابد.

مدیر ویرایش مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) دفتر قم، با بیان اینکه امام خمینی ابتدا فتاوای خود را در کتاب "نجاة العباد" که اولین رساله عملیه ایشان است گرد آورده اند، در ادامه گفت: یکی از مهمترین کتب فتوایی امام خمینی (س)، کتاب تحریر الوسیله است که اساس آن حواشی ایشان بر کتاب «وسیلة النجاة» آسید ابوالحسن اصفهانی است.

هوشیاری گفت: امام از سال 1325 تا 1332 نظرات خویش را به شکل تعلیقه بر وسیله النجاه نوشته بودند، در فرصتی که در تبعیدگاه ترکیه برای ایشان پیش آمد؛ با لحاظ کردن فتاوای خویش تعلیقه را در متن تحریر گنجانده و جلد نخست این اثر در ترکیه تدوین شد که با انتقال به نجف در همان ماه های اولیه اقدام به چاپ آن شد. جلد دوم تحریر السیله در نجف به نگارش در آمد که کتاب ها و فصل هایی افزون بر کتاب وسیله النجاه دارد؛ چنانکه وسیله النجاه 40 کتاب فقهی است در حالی که در تحریر الوسیله 50 کتاب است.

مدیر ویرایش موسسه نشر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) دفتر قم، ادامه داد: یکی از اقداماتی که در چینش استفتائات انجام شده این است که اگر یک استفتاء شامل چند پرسش باشد؛ به گونه ای که هر یک از آن ها مربوط به یک باب فقهی بوده باشد، کل سند، با توجه به اولین پرسشی که در آن طرح شده است وارد باب خاص آن پرسش شده و سایر سوالات مجددا در باب خود ذکر شده است.

وی، در ادامه توضیحات خود درباره دیگر ضرورت انتشار موسوعه با ویرایش جدید گفت: در برخی موارد دستخط و نواری از امام پیاده کردیم که مجددا به مقابله آنها با آثار پرداختیم.

هوشیاری در پایان اعلام کرد: نرم افزار موسوعه امام خمینی (س) در حال تهیه است و در آینده در اختیار محققان و علاقمندان به آثار امام خمینی قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.