مراسم گرامیداشت هفته جهانی مسجد با موضوع «مطالبات حضرت امام خمینی(س) و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از مسجد» با همکاری مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(س) نمایندگی استان اصفهان و مرکز رسیدگی به امور مساجد استان در سالن اجتماعات نگارستان حضرت امام خمینی(س) برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی و خبری جماران، این مراسم که روز دوشنبه سوم شهریورماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین عباس کمساری مسئول مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(س) نمایندگی استان اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین صالحیان معاون فرهنگی هنری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) استان، مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد استان و ائمه جماعات و جوانان منتخب مسجدی برگزار گردید، با قرائت قرآن کریم، پخش سرود جمهوری اسلامی و پخش چند کلیپ با موضوع امام خمینی(س) و مسجد آغاز شد و پس از آن، حجت‌الاسلام والمسلمین کمساری ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین، درخصوص جایگاه مسجد از نگاه امام خمینی(س) مطالبی را عنوان کرد.

وی با اشاره به احادیثی از حضرت رسول اکرم(ص) اظهار داشت: مسجد محل اجتماع، سبب محبت و الفت، تحکیم پیوندها و تبادل افکار است. مسجد مهمانخانه خانه خدا در روی زمین، جایگاه و محل نزول خیرات و برکات، خانه راز و نیاز، ایثار و رحمت و تجلی بهشت خدا در زمین و محل آرامش موحدان است. آنچه از بررسی نقش مسجد در صدر اسلام به دست می‌آید، جامعیت مسجد در همه زمینه‌های عبادی، سیاسی، فرهنگی، آموزشی، انقلابی، قضایی و ... بوده است.
با پیروزی انقلاب اسلامی، با رهبری امام خمینی(س)، مساجد نیز همانند دوران صدر اسلام جایگاه واقعی خود را بازشناختند به طوری که نیروهای فعال در مساجد گرد آمده و مسجد پایگاه ارتباطی مردم شد.

کمساری به جایگاه و نقش مسجد در ساختار جامعه اسلامی از منظر حضرت امام خمینی(س) در سه محور اشاره کرد و گفت: مسجد خنثی‌کننده نقشه‌های دشمن است. با بررسی نقش مسجد در مبارزه با کفر و الحاد و طاغوت در انقلاب، این نکته به دست می‌آید که چشمه زلال مبارزه علیه باطل در طول تاریخ شیعه از مسجد جوشیده است. از جمله ترفندهای استعمارگران در طول تاریخ جهت محو شدن اسلام، خاموش کردن چراغ و رونق مساجد بوده است و الان نیز تمام سعی آنها خلوت کردن مساجد به عنوان پایگاه ضد استکبار است.وی افزود: حضرت امام(س) با تأکید بر نقش محوری مسجد در خنثی کردن نقشه دشمنان اسلام می‌فرماید «اینها از مسجد می‌ترسند. من تکلیفم را باید ادا کنم، به شما بگویم. شما دانشگاهی‌ها، شما دانشجوها، همه‏‌تان مساجد را بروید پر کنید. سنگر است اینجا. سنگرها را باید پر کرد ». (صحیفه امام،ج12،ص293)

کمساری همچنین به مسجد به عنوان مرکز جنبش و حرکت‌های اسلامی در نگاه حضرت امام خمینی اشاره کرد و اظهار داشت: در میان ما دو تفکر در مورد مسجد وجود دارد یکی اینکه مسجد به عنوان جایگاهی جهت گریز از اجتماع و دنیاست که گروهی بدان پناه می‌آورند و دیگر اینکه، مسجد به عنوان کانون اجتماعی است که با حضور مردم در آن کانون، می‌تواند هم محل مبارزه و مرکز فرماندهی باشد، هم محل شعور و اجتماع جهت هموار کردن دین برای رسیدن به آخرت باشد. در زمان رسول خدا(ص) یکی از مهمترین کاربردهای مسجد تدارک مقدمات فکری و بسیج عمومی مسلمانان به منظور جهاد با کفار بوده است.

امام خمینی می‌فرماید: «مسجد در اسلام و در صدر اسلام همیشه مرکز جنبش و حرکت‌هاى اسلامى بوده؛ از مسجد تبلیغات اسلامى شروع مى‏‌شده است و از مسجد حرکت قواى اسلامى براى سرکوبى کفار و وارد کردن آنها در [زیر] بیرق اسلام بوده است. همیشه در صدر اسلام مسجد مرکز حرکات و مرکز جنبش‌ها بوده است. شما که از اهالى مسجد و از علماى مساجد هستید، باید پیروى از پیغمبر اسلام و اصحاب آن سرور کنید و مساجد را براى تبلیغ اسلام و حرکت اسلامیه و براى قطع ایادى شرک و کفر و تأیید مستضعفین در مقابل مستکبرین قرار بدهید.» (همان،ج7،ص65)

«مساجد باید مجتمع بشود از جوان‌ها. اگر ما بفهمیم که این اجتماعات چه فوایدى دارد و اگر بفهمیم که اجتماعاتى که اسلام براى ما دستور داده و فراهم کرده است، چه مسائل سیاسى را حل مى‏‌کند، چه گرفتاری‌ها را حل مى‏‌کند، این طور بى‏حال نبودیم که مساجدمان مرکز بشود براى چند نفر پیرزن و پیرمرد.» ( همان، ج‏13، ص: 326)

کمساری سومین محور مورد نظر امام خمینی در این زمینه را «ترس دشمن از مسجد» خواند و گفت: آنچه که مسلم است دشمنان از مسجد به عنوان پایگاه و ستاد عملیاتی انقلاب در هراس و وحشت بوده و بارها مساجد مورد آماج حملات آنها بوده است؛ چه در قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب و هم اینک نیز دشمنان داخلی و خارجی درصدد خلوت کردن و دوری مردم به خصوص جوانان از مساجد می‌باشند. امام بارها خطر جدایی انقلاب را از مساجد مورد تأکید قرار داده و می‌فرمایند: «اگر این مسجد و مرکز ستاد اسلام قوى باشد ترس از فانتوم‌ها نداشته باشید. ترس از امریکا و شوروى و اینها نداشته باشید. آن روز باید ترس داشته باشید که شما پشت بکنید به اسلام. پشت کنید به مساجد.» (همان،ص21)

کمساری در پایان اظهار داشت: مسلمانان و حکومت اسلامی مکلف‌اند و باید مراقب باشند به بهانه‌های مختلف مانند مقدس بودن مسجد، توطئه جدایی دین از سیاست در جامعه و مسجد اجرا نشود. پس به جاست سفارشات و نصایح آن پیر فرزانه را به گوش جان بخریم و در اجرای آن بکوشیم.

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین صالحیان نیز طی سخنانی، ضمن خیرمقدم و قدردانی از حضور جوانان مسجدی در این مراسم، از همکاری مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(س) نمایندگی استان اصفهان و حجت‌الاسلام عباس کمساری تشکر و قدردانی کرد.

وی با بیان اینکه «امروز دیگر نفت و گاز و معادن برای کشور سرمایه نیست و سرمایه هر کشور نسل جوان است»، بر سرمایه‌گذاری و حمایت از نسل جوان و درک احساسات و خواست‌های جوانان تأکید کرد و از جمله سیاست‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد را جوان‌گرایی در مساجد و واگذاری امور به آنها اعلام کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.