پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

رئیس سازمان محیط زیست در حاشیه مراسم تجدید میثاق با آرمان های امام خمینی:

بخشی از آتش سوزی در جنگل های گلستان عمدی بوده است

رئیس سازمان محیط زیست در جمع خبرنگاران گفت: گزارش‌های دریافت شده نشان می‌دهد که بخشی از آتش‌سوزی در جنگل‌های گلستان عمدی بوده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی و خبری جماران، معصومه ابتکار رییس سازمان محیط زیست، به همراه معاونین و مدیران کل این سازمان صبح امروز دوشنبه با حضور در حرم مطهر، ضمن اهدای تاج گل و قرائت فاتحه با آرمان‌های والای معمار کبیر انقلاب اسلامی، رهبر معظم انقلاب و شهدا تجدید میثاق کردند.

معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست به همراه معاونین ،مدیران و جمعی از کارکنان با حضور بر سر مزار همسر مکرمه امام راحل با قرائت فاتحه یاد و خاطره آن بانوی فداکار را گرامی داشتند. شرکت‌کنندگان در این آیین سپس با حضور در قطعه 72 تن، ضمن قرائت فاتحه یاد و خاطر شهدای دولت را گرامی داشتند.

رئیس سازمان محیط زیست همچنین در جمع خبرنگاران گفت: خداوند این توفیق را به ما داد که بتوانیم به همراه مدیران و معاونان سازمان حفاظت محیط زیست، در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضور پیدا کنیم و بتوانیم با آرمان‌های امام خمینی تجدید میثاق کنیم.

وی ادامه داد: تجدید میثاق ما آرمان‌های امام به این معنی است که انقلاب امام، شهدای عزیز و آرمان‌های آنها پشتوانه همه کسانی است که در سطوح مختلف دولت مشغول هستند و از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است.

معصومه ابتکار در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره دلایل خشکسالی گفت: ما پس از بازنگری و بررسی عالمانه شاخص‌ها و آمارهای ملی، به این نتیجه رسیدیم که محدودیت‌ها و چالش‌های جدی‌ای در این زمینه داریم. از دلایل خشکسالی می‌توان به تغییرات آب و هوایی، افزایش دما و کاهش بارندگی اشاره کرد، اما افزایش برداشت بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی در دهه اخیر و کاهش نظارت دولت در این زمینه نیز بر خشکسالی مؤثر بوده است.

رئیس سازمان محیط زیست افزود: قطعا بخشی از تغییر سیاست‌ها در زمینه برداشت بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی به دولت و نقش آن در نظارت برمی‌گردد؛ اما نمی‌توان نقش مردم را در ایجاد این بحران نادیده گرفت. مردم باید آگاه باشند که برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی هم می‌تواند غیرقانونی باشد، هم خلاف اصول انسانی و اخلاقی.

وی با تأکید بر اهمیت سیاستگذاری کلان در مبارزه با بحران خشکسالی اظهار کرد: در بسیاری از موارد، در حوزه‌های مدیریت کلان منابع آب و بخش‌هایی مثل سدسازی، ملاحظات محیط زیست و قوانین و مقررات موجود درباره انجام ارزیابی زیست محیطی مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

ابتکار افزود: تأسیس سدها در بسیاری از موارد منابع آب زیردست، رودخانه‌ها و تالاب‌ها را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. برداشت بیش از حد ظرفیت و نوع سدسازی در برخی موارد مانع از روان شدن آب‌ها در منابع طبیعی شده است.

وی بازنگری در نحوه استفاده از منابع آب را ضروری دانست و گفت: سیاست‌های مصرف آب در بخش کشاورزی نیازمند بازنگری جدی است. من در جایی این مسئله را مطرح کردم که ما در شیوه‌های مصرف آب در بخش کشاورزی نیازمند یک انقلاب هستیم، در غیر این صورت مشکلات ما روزبه‌روز حادتر خواهد شد.

ابتکار در پاسخ به پرسشی دیگر درباره عمدی بودن آتش‌سوزی در جنگل‌های گلستان اظهار کرد: ما پیگیر بحث آتش‌سوزی‌ها هستیم و دیروز نیز گزارشی را به اعضای هیئت دولت ارائه کردیم. گزارش‌های دریافت شده نشان‌دهنده این است که بخشی از این آتش‌سوزی‌ها عمدی بوده است و بخشی دیگر سهوی بوده و عامل انسانی در آتش‌سوزی مؤثر بوده است.

وی توصیه کرد: در گرمای تابستان و خشکی بسیار زیاد در محیط های طبیعی، روشن کردن هر آتشی می‌تواند به یک فاجعه منجر شود. روشن کردن آتش در جنگل، پارک‌های ملی و مناطق حفاظت شده ممنوع است. کسانی که از طبیعت استفاده می‌کنند، سعی کنند به طبیعت آسیبی نرسانند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.