مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، گفت: یک عالم دین نه تنها باید حوزه دین را بشناسد، بلکه باید شیوه حفاظت از آن را نیز بداند.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی جماران، آیت الله هاشم حسینی بوشهری در مراسم عزاداری که به مناسبت سالگرد شهادت امام صادق (ع) در مهدیه تهران برگزار شد، با اشاره به نقش هدایتگری ائمه اطهار (ع) اظهار کرد: یکی از پرسش هایی که جوانان از ما می پرسند این است که چرا امامان ما عملکرد متفاوتی نسبت به یکدیگر داشته اند. به طور مثال یک نفر از آنان در زمان خود به حکومت پرداخته، یک نفر دیگر صلح کرده و دیگری به جنگ با دشمنان خود برخاسته است؟ که در این زمینه باید گفت دلیل آن این بوده است که شیوه رفتار امامان با توجه به زمانی که در آن قرار داشته اند متفاوت بوده است.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور ادامه داد: هر یک از ائمه اطهار (ع) بنا بر شرایط موجود در زمان خود تشخیص می دادند که در آن زمان چه چیز بهتر است، برقراری صلح، برپایی جنگ یا برگزاری کرسی درس. بنابراین آنان بر اساس مقتضای زمان خود عمل می کردند اما هدف همه آنان هدایت جامعه و عمل به وظیفه شان بوده است.
حسینی بوشهری گفت: در زمان امام صادق (ع) وضعیت جامعه چنین اقتضاء می کرد که آن حضرت برای هدایت جامعه کرسی درس تشکیل داده و شاگرد تربیت کند و همه جهان زمان خود را تحت تاثیر آن فعالیت ها قرار دهد. به راستی آن حضرت در بعد اعتقادی و در بحث هدایتگری جامعه بسیار چیره دست بوده اند.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با بیان حکایتی از پاسخ هفتمین امام(ع) به پرسش یک جوان در مورد وجود خدا، گفت: کسانی چون من که در عرصه تبلیغ دین هستیم باید بدانیم که یک جوان با دین دشمنی ندارد و گاهی شبهه ای برایش به وجود می آید که ما باید با صبر و تحمل به وی پاسخ دهیم.
حسینی بوشهری با اشاره به روش پاسخگویی آن حضرت به پرسش آن جوان، افزود: یک عالم دین نه تنها باید حوزه دین را بشناسد بلکه باید شیوه حفاظت از آن را نیز بداند زیرا گاهی باید به روش استدلال با یک نفر سخن گفت ولی با نفر دیگر باید به شیوه دیگری جواب داد.
وی با بیان اینکه جامعه نیاز دارد تا کسانی مانند من که در مسیر دین هستیم پاسخگوی پرسش های جوانان و جامعه باشیم، ادامه داد: از مواردی که در یک جامعه ایجاد می شود، می توان به برداشتهای اشتباهی اشاره کرد که در بعضی مواقع از سوی برخی از افراد در جامعه شکل می گیرند. با مراجعه به زندگی امام صادق(ع) متوجه می شویم که آن حضرت در برابر این برداشتها از خود واکنش نشان داده و نسبت به اصلاح آنها اقدام کرده اند.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور ادامه داد: به طور مثال، شخصی از امام جعفر صادق (ع) خواست که آن حضرت برایش دعا کنند تا وی بدون تلاش به ثروت بسیاری دست پیدا کند ولی آن حضرت به آن فرد گفتند که من برای تو دعا می کنم ولی تو نیز برای اینکه بتوانی به خواسته ات برسی باید تلاش کنی.
حسینی بوشهری گفت: نکته دیگری که در جامعه ما نیز بحثش بسیار جدی است بحث «سخن چینی» است و با بررسی زندگی امام صادق (ع) متوجه می شویم که آن حضرت با چنین رفتار هایی چگونه برخورد کرده اند. به طور مثال زمانی فردی به نزد آن حضرت می آید و می گوید کسی پشت سر شما غیبت کرده است ولی امام در واکنش به سخن وی دو رکعت نماز می خوانند و خطاب به خدا می گویند «خدایا من او را بخشیدم تو نیز او را ببخش» و در ادامه به آن فرد می فرمایند که «ایجاد اختلاف در جامعه و در میان مردم با سخن چینی کار نادرستی است و با طرح اینگونه مباحث اگر راست گفته باشی سخن چینی کرده ای و اگر دروغ گفته باشی اتهام زده ای»
وی گفت: در بعد سیاسی نیز امام صادق (ع) بسیار آگاهانه رفتار کرده اند این در حالی است که برخی چنین انگاشته اند که آن حضرت تنها به مباحث علمی و درس پرداخته اند و کاری به مسایل سیاسی نداشته اند.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور افزود: برای مثال فردی که برای روی کار آمدن عباسیان بسیار تلاش می کرد، می خواست که به اصطلاح امام صادق (ع) را بفریبد و آن حضرت را نیز به شکلی که خود می خواهد به مسایل سیاسی وارد سازد. به همین دلیل نامه ای به آن حضرت می نویسد و خواسته خود را بیان می کند، ولی آن حضرت نامه آن فرد را می سوزاند و به وی می گوید که نتیجه خواسته تو همین است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.