فواید شیر مادر برای نوزاد و برقراری رابطه عاطفی عمیق میان نوزادان و مادرشان در زمان شیر خوردن امری است اثبات شده. اما بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده، تغذیه از شیر مادر علاوه بر موارد ذکر شده از ابتلا مادران به افسردگی پس از زایمان جلوگیری می کند.

به گزارش جماران به نقل از شفقنا، زنانی که نوزادشان از شیر آنها تغذیه نمی کند دو برابر بیشتر از سایر زنان در معرض افسردگی های پس از زایمان هستند. در واقع بخش مهمی از هورمون هایی که در زمان شیر دادن از بدن مادر خارج می شود و موجب بهتر شدن خلق و خوی آنها می شود، درون آنها باقی می ماند. افزایش آمار زنانی که به افسردگی پس از زایمان مبتلا می شوند، در کنار کاهش میل زنان به شیردهی موجب افزایش نگرانی ها در این مورد می شود.

به گفته دانشمندان آن دسته از زنانی که می خواهند به فرزندشان شیر بدهند و از این توانایی نیز برخوردار هستند، کمترین آسیب پذیری را در برابر ابتلا به افسردگی پس از زایمان دارند. اما زنانی که قصد شیر دادن به نوزاد خود را دارند اما این توانایی را ندارند از همه گروه ها آسیب پذیرتر هستند. در واقع احتمال ابتلا این دسته از زنان به افسردگی پس از زایمان چهار برابر سایر گروه هاست.

به گفته دانشمندان، شیر مادر علاوه بر حفظ سلامت جسمانی و رشد شناختی نوزاد موجب تقویت ذهنی و روحی مادران نیز می شود. به ظاهر شیر دادن به نوزاد باید کار آسانی باشد، اما فقط عده ای از زنان هستند که این کار را بدون هیچ مشکلی انجام می دهند و بسیاری برای شیر دادن به نوزاد خود احتیاج به آموزش و تعلیم دارند. این آموزش ها و تعلیمات مخصوصاً برای زنانی که می خواهند به نوزادشان شیر بدهند اما نمی توانند اهمیت بسیاری دارد. در واقع حمایت عاطفی و همراهی با این مادران موجب تشویق آنها برای شیر دهی می شود، بنابراین اطرافیان زنانی که چنین مشکلی دارند باید آنها را درک و از سرزنش کردنشان خودداری کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.