به گزارش جماران به نقل از ایرنا، به دنبال مسدود شدن گذرگاه مرزی ˈراس جدیرˈ در منطقه مرزی لیبی با تونس در روز پنجشنبه، صدها مصری ضمن اعتراض به این اقدام در اطراف گذرگاه تجمع کرده و خواستار عبور از مرز شدند.
خبرگزاری تونس با استناد به گزارش مقام های امنیتی این کشور اعلام کرد که به دنبال این اعتراض، مرزبانان لیبیایی با هدف متفرق کردن معترضان به روی آن ها آتش گشودند که در نتیجه این حمله دو مصری کشته شدند.
تاکنون اظهارنظری از سوی مقامات لیبی منتشر نشده است.
در حالی که دو هفته از درگیری میان شبه نظامیان رقیب در لیبی و تبادل آتش بر سر به دست گرفتن کنترل فرودگاه طرابلس می گذرد، صدها خانواده لیبیایی و کارگران خارجی از این کشور گریخته اند.
بیشتر فرودگاه های لیبی در نتیجه وخامت اوضاع امنیتی طرابلس و بنغازی بسته شده اند و مرز این کشور با تونس، یکی از معدود راه های خروج از کشور برای فرار از درگیری و خونریزی است.
تونس، الجزایر و مصر به عنوان هسمایگان لیبی، نگران هستند که ناآرامی های روزافزون این کشور به خاک آن ها نیز سرایت کند.
تونس روز چهارشنبه هشدار داد که در صورت وخیم تر شدن اوضاع امنیتی در لیبی، مرزش را با این کشور خواهد بست.
تونس که خود با افزایش فعالیت شبه نظامیان دست به گریبان است، روز به روز از احتمال سرایت ناامنی ها از خارج از مرزهایش به داخل، نگران تر می شود.
پیش تر در ماه جاری میلادی، 15 سرباز تونسی به هنگام حمله مهاجمان مسلح به سلاح ˈآر پی جیˈ به یکی از پست های نگهبانی در منطقه هم مرز با الجزایر کشته شدند.
درگیری های اخیر در لیبی نه تنها همسایگان این کشور، بلکه بسیاری کشورهای دیگر را نیز نگران کرده است.
براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحادیه اروپا روز گذشته (پنجشنبه) اعلام کرد که کارکنانش را از لیبی به تونس منتقل می کند.تونس
سخنگوی بخش روابط خارجی این اتحادیه ضمن اعلام این خبر، طرفین درگیری ها در لیبی را به خویشتنداری فراخواند و ابراز امیدواری کرد که شبه نظامیان درگیر وارد مذاکرات سیاسی فراگیر شوند.
کانادا، آمریکا، فرانسه، اسپانیا و برزیل نیز سفارتخانه هایشان را در طرابلس تعطیل کرده اند.
بسیاری کشورها به اتباع خود توصیه کرده اند که هر چه سریع تر خاک لیبی را ترک کنند.
وزارت امور خارجه چین نیز روز پنجشنبه با انتشار بیانیه ای در پایگاه اطلاع رسانی این وزارتخانه با توجه به ˈافزایش درگیری های مسلحانه در لیبی و تشدید اوضاع خطرناک این کشورˈ از اتباع خود خواست از لیبی خارج شوند.
حدود یک هزار و 100 تبعه چین از راه های زمینی و هوایی درحال ترک لیبی هستند.
همچنین یک مقام یونانی روز پنجشنبه اعلام کرد که آتن یک فروند ناو جنگی نیروی دریایی را برای تخلیه کارکنان سفارت و اتباع خود در لیبی در بحبوحه درگیری بین شبه نظامیان رقیب، به این کشور فرستاده است.وزیر امور خارجه فیلیپین هم دیروز اعلام کرد که دولت این کشور در حال هماهنگی برای بازگشت سریع شهروندان فیلیپین در لیبی است.
هرچند گروه های شبه نظامی رقیب در طرابلس روز چهارشنبه با برقراری آتش بس موقت برای فراهم کردن امکان اطفای آتش سوزی گسترده در یک منبع ذخیره سوخت در جنوب پایتخت موافقت کردند، اما با افتادن کنترل 11 فروند هواپیما به دست گروه های شبه نظامی و افزایش احتمال حملات انتحاری، کشورهای الجزایر، تونس و مغرب وضعیت امنیتی فوق العاده در لیبی اعلام کردند.
گروه های شبه نظامی رقیب بیش از دو هفته است که مواضع یکدیگر را در طرابلس با موشک های گراد و توپخانه درهم می کوبند و جنوب پایتخت لیبی را به میدان نبرد تبدیل کرده اند.
دولت لیبی با گذشت سه سال از سقوط حکومت ˈمعمر قذافیˈ هنوز نتوانسته است حاکمیت خود را بر شبه نظامیان اعمال کند. این گروه ها اغلب برای دستیابی به مطالبات سیاسی خود، دولت را به چالش می کشند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.