رییس کمیته بانوان ستاد بزرگداشت حضرت امام(س) برنامه‌های این ستاد در سالروز رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار جماران، پروانه مافی در نشست این ستاد تصریح کرد: هدف از برگزاری مراسم بزرگداشت امام پاسداری از افکار و اندیشه‌های او بود. در مورد انبیاء و علما تفکر شیعه اینگونه است که عقیده دارد آنها بعد از مرگ نیز منشا اثر هستند. در مورد حضرت امام نیز همین‌طور است و می‌شود از اندیشه‌ها و آرمان‌های ایشان کمال استفاده را برد.

مافی ادامه داد: حضرت امام(س) با تکیه بر اتصالی که از نظر فکری به انبیا به ویژه نبی اکرم داشتند، احیاگر تفکر دینی شدند، در مورد زن مسلمان نیز تفکر رسول اکرم (ص) را داشتند. همانوگنه که پیامبر(ص) فرموده بودند از دنیای شما به نماز، عطر و زنان علاقه‌مند هستند این علاقه‌مندی را در زندگی شخصی حضرت امام و رفتار ایشان با محارم خانواده‌شان می‌توان دید.

رییس کمیته بانوان ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام(س) در ادامه گفت: نگاه به زنان به دو صورت ابزاری و کرامتی است. حضرت امام مانند پیامبر به زنان با کرامت نگاه می‌کردند. در قرائتی که امام از زن دارد او را موجودی کمال‌جو و مختار می‌شناسد. ایشان عقیده دارد که شیوه تربیت زن با بعثت انبیاء مشخص شده است.

مافی با بیان خاطره‌ای گفت: عروس بزرگ حضرت امام گفته‌اند که ما می‌دانستیم که روزهای جمعه کار پخت و پز با ما است، زیرا همسر امام با ایشان می‌نشستند به بحث و گفت‌وگو و از محضر ایشان درس یاد می‌گرفتند. از این نمونه خاطره‌ها زیاد است.

وی با بیان این که امام عقیده داشت انسان‌سازی بر عهده زنان است، تصریح کرد: در مورد انسان‌سازی و ساختن جامعه امام معتقد بود که زن عهده‌دار این نقش است. در مورد تربیت فرزند می‌فرمایند تربیت فرزند معادل با رسالت انبیاست. اینها نکاتی است که باید بازخوانی و بازنگری شود. امام اعتقاد داشت که زنان باید در مقدرات اصلی مملکت دخالت کنند. واژه‌هایی که ایشان به کار می‌بردند بسیار معنادار است و باید بررسی شود.

رییس کمیته بانوان ستاد بزرگداشت حضرت امام(س)، گفت: در سال‌های اولیه رحلت امام ما چند سمینار در حوزه سیره عملی امام و تفکرش درباره زنان برگزار کردیم. چند وقت توقف ایجاد شد. در سال 78 صدمین سالگرد تولد حضرت امام بود یک بازخوانی دیگر از موضوعات مربوط به زنان و تفکر امام خمینی(س) برگزار شد که در آن از نظر اندیشمندان و صاحبان تفکر استفاده کردیم. سپس یک توقف طولانی‌تری شکل گرفت تا به امسال که دوباره توانستیم این نشست را برپا کنیم.

مافی در ادامه گفت: در سال جاری فعالیت‌هایی برای ستاد کمیته زنان تعریف شد. این کمیته از اواخر فروردین ماه به طور رسمی کار خود را شروع کرد و محور کاری‌اش بر چند پایه استوار بود؛ در قدم اول نشریه‌ای تهیه شد که در آن به تبیین و تعیین دیدگاه امام در رابطه با زن در اجتماع، سیاست، خانواده ، فرهنگ، نقش تربیت، مادری و مدیریت خانه پرداخته شد.

وی همچنین افزود: مسئولین ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی از این مجله بسیار استقبال کردند و قرار شد در شهریور ماه شماره بعدی‌اش را انتشار دهیم. این مجله‌ها در دسترس تمام زائرین و مهمان‌های مراسم ارتحال امام قرار می‌گیرد و تمام نمایندگان و نهادهای دولتی و غیردولتی می‌توانند آن را در اختیار داشته باشند.

رییس کمیته بانوان ستاد بزرگداشت حضرت امام(س) با تاکید بر ضرورت فعال‌سازی زنان در حوزه‌های مختلف اجتماعی، گفت: دومین حوزه فعالیت ستاد بانوان در دیدار بانوان فعال زنان در حوزه‌های علمی و پژوهشی، ورزشی و هنری با اعضای بیت امام است. نمایندگان حوزه‌های مختلف فعالیت زنان از جمله قانون‌گذاران این حوزه نیز در این مراسم شرکت دارند و می‌توانند برنامه‌ها و استراتژی خود را مطرح کنند بالطبع اعضای بیت امام نیز با آنان سخن خواهند گفت.

در ادامه این نشست مافی خاطر نشان کرد: همایش یک روزه‌ای با عنوان امام خمینی احیاگر هویت زن مسلمان برگزار خواهد شد که مهمان‌های زن خارجی و دانشجویان خارجی و همسران سفرای در آن شرکت خواهند داشت. این مراسم روز 13 خرداد برگزار خواهد شد که محورهای مختلفی از جمله توسعه فرهنگی مبتنی بر نگرش امام خمینی(س) و توانمندسازی زنان در جامعه در آن مطرح می‌شود.

رییس کمیته بانوان ستاد بزرگداشت حضرت امام(س) گفت: در روز 14 خرداد که همگان در مرقد امام حضور دارند پس از اجرای برنامه از ساعت 18 اعضای خارجی ستاد با دختر امام خمینی(س) دیدار خواهند داشت و در آن نشست نیز به بحث و گفت‌وگو می‌پردازند.

وی در پایان گفت: تمام این برنامه‌ها طی دو ماه و با مدیریت جهادی مدنظر رهبری مشخص شده است. ما به قطع برنامه‌های دیگری نیز خواهیم داشت که در آینده متعاقبا اعلام می‌کنیم. ما می‌خواهیم اندیشه‌های حضرت امام را به گوش دختران جوان‌مان که نسل سومی هستند برسانیم. چه بخواهیم و چه نخواهیم آنها به زودی مدیریت کشور را در دست می‌گیرند و باید با اندیشه‌های امام آشنا باشند.

وی خاطرنشان کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که فرم هایی را به لحاظ دیجیتالی شدن به خانم ها ارائه دهیم تا بدین ترتیب گامی موثر در جهت تشکیل کارگروه هایی با موضوعات مختلف برداشته باشیم و بتوانیم چنین کارگروه هایی را با حضور مشاوران و نمایندگان وزرا در دستگاه های اجرایی برپا کنیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.