امام می خواستند نوع و جنس حکومت در کشورمان مردمی باشد و به معنای واقعی دمکراسی در ایران وجود داشته باشد و به همین خاطر هم بود که در سخنرانی ها و توصیه هایشان همیشه بر راس امور بودن مجلس تاکید می کردند.

محمود آخوندی،استاد حقوق دانشگاه در راس امور قرار داشتن مجلس را نشانه رشد دموکراسی در یک نظام دانست.
آخوندی در گفت وگو با پایگاه خبری و اطلاع رسانی جماران ادامه داد: در راس امور بودن مجلس واقعیتی است که در کشورهای دموکراتیک وجود دارد و نمایانگر رشد دموکراسی در نظام حکومتی آن ملت است.
وی افزود:اهمیت و اعتبار مجلس در رشد دموکراسی یک ملت هم به این دلیل است که اعضای آن برگزیدگان مردم هستند.
این حقوقدان با تاکید بر اینکه مجلس تبلور اندیشه عمومی یک ملت است تاکید کرد:اگر نمایندگان واقعی ملت ها در مجالس با پشتکار و استقلال وظایف نظارتی خود را انجام دهند سبب بروز دمکراسی در کشورهایشان می شوند بنابراین اگر حکومتی ادعای مردمی بودن را دارد نمایندگان مجلسش باید به تمامی امور آن حکومت نظارت داشته باشند .
وی تصریح کرد: نمایندگان وکلای حقوقی ملت هستند چرا که مردم در انتخابات قانونا حق تصمیم گیری شان را در ابعاد حکومتی و کشور داری به آنها واگذار کرده اند لذا اگر حکومتی به جایگاه مجلس که همان جایگاه ملت است بی اعتنایی کند در حقیقت به نقش مردم در حکومت داری بی اعتنایی کرده است.
آخوندی سپس به توجه ویژه امام (س)بر جایگاه مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: امام خمینی (س)به عنوان بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی نیز به اهمیت جایگاه مجلس برای رشد دمکراسی در ایران پی برده بودند و در همین راستا بود که فرمودند "مجلس در راس امور است"
وی افزود:امام می خواستند نوع و جنس حکومت در کشورمان مردمی باشد و به معنای واقعی دمکراسی در ایران وجود داشته باشد و به همین خاطر هم بود که در سخنرانی ها و توصیه هایشان همیشه بر راس امور بودن مجلس تاکید می کردند.
آخوندی با بیان اینکه اعضای مجلس شورای اسلامی نمایندگان شرعی و قانونی ملت هستند گفت:زیر سوال بودن جایگاه حقوقی و قانونی مجلس که محل اجتماع نمایندگان ملت است زیر سوال بردن و نادیده گرفتن جایگاه مردم در نظام دموکراسی است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.